Extensis verbetert webgebaseerd beheer van digitale middelen met vrijgave van Portfolio Server 9.5

Geactualiseerde software voor beheer van digitale middelen (DAM), voegt nieuwe kenmerken toe voor de weergave vooraf en selectie van grafische voorstellingen, ondersteund door verbeterd bestandformaat en eenvoudige installatie.

NORTHAMPTON, Engeland--(BUSINESS WIRE)-- 20100908 --

Extensis, een afdeling van Celartem Inc., heeft vandaag de onmiddellijke beschikbaarheid van Portfolio Server 9.5 bekend gemaakt. Dit is de meest recente versie van de toonaangevende software voor het beheer van digitale middelen (DAM). Portfolio Server assisteert duizenden bedrijven in het verbeteren van efficiëntie en het besparen van tijd door teams snel toegang tot foto´s, grafische voorstellingen, documenten en video´s te helpen verschaffen. Deze nieuwe editie bevat kenmerken en verbeteringen voor een nog betere stroomlijning van het beheer van grote hoeveelheden digitale media.

“Bijna ieder bedrijf telt personen die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van verzamelingen van foto´s en documenten die ook andere personen moeten kunnen zien,” zei Davin Kluttz, Senior Product Manager bij Extensis. “Het is belangrijk dat deze bestanden eenvoudig te bereiken zijn, zelfs door personen die de verzameling niet kennen. Als deze bestanden niet gevonden kunnen worden, gaat er veel tijd en geld verloren”.

Portfolio Server 9.5 maakt het vinden van digitale media uiterst eenvoudig door deze een centrale plaats te geven. Op deze manier worden bestanden gelokaliseerd en gebruikt via het web of de bureaubladsoftware van Mac en Windows. En met deze uitgave wordt de efficiëntie nog groter door middel van gesimplificeerde opstartopties en nieuwe Web Client kenmerken voor de weergave en selectie van bestanden.

Portfolio Server blijft de eenvoudigste software voor het beheer van digitale middelen. Het bevat vereenvoudigde, op het web gebaseerde administratieve kenmerken voor het opstarten van instellingen voor gebruikers, brochures en andere instellingen op afstand. Bovendien is de krachtige MediaRich® mediaverwerkende motor van Equilibrium® geactualiseerd met ondersteunende extra bestand- en metagegevensformaten.

De eigenschappen van de nieuwe versie omvatten:

  • Superieure Web Client: Robuuste, nieuwe kenmerken verschaffen ervaring lijkend op die van het bureaublad
  • Verbeterde weergave vooraf: Presentatie van gevlagde items, volledige scherm- en filmstripweergaves
  • Vereenvoudigde opstart: Nieuwe opstartopties maken installatie en actualisering nog eenvoudiger
  • Ondersteunend bestandformaat: Weergave en beheer van Adobe SWF en DNG-formaten
  • Offline Gegevenscatalogisering: Spaart serverruimte uit door het catalogiseren van verwijderbare media zoals Cd's en Dvd's
  • Nieuwe Webmodellen: NetPublish levert nu ook het moderne model van ImagePro NetPublish
  • Ondersteunend operatief systeem: Extra ondersteuning voor Windows® Server 2008 R2 en Apple® XSAN

Portfolio Server blijft een open systeem bieden,gebouwd op toonaangevende technologieën in deze sector zoals Java™ J2EE™, Adobe® FLEX®, JBoss en OpenOffice.org. Dit betekent superieure bruikbaarheid en unieke integratie met de bestaande werkstroom voor de eindgebruikers. Voor zij die in IT-administratie werkzaam zijn, heet dit power en efficiëntie. Bovendien leveren de optionele SQL-verbindingsmodule, gekoppeld aan de op industriële normen gebaseerde gegevensbank, verhoogde schaalbaarheid, betere prestatie en superieure integratie.

Prijzen en beschikbaarheid

Portfolio Server 9.5 is onmiddellijk verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Er zijn oplossingen voor een verkoopprijs vanaf ongeveer 5.600 €. Alle Portfolio Server oplossingen zijn inclusief een serviceovereenkomst die één jaar geldig is. Ook worden er kortingen gerekend voor doeleinden op academisch en regeringsgebied en voor instellingen zonder winstoogmerk.

Portfolio Server 9.5 Edities:

  • De professionele uitgave (Professional Edition) heeft drie Client verbindingen
  • De uitgave voor bedrijven (Enterprise Edition) heeft 10 Client verbindingen, SQL Connect voor extra schaalbaarheid en prestatie, met 10 procent korting op toegevoegde Client verbindingen en modules.

Modules & Extra Clients

  • Voor beide Portfolio Server 9.5 edities kunnen extra Web en Desktop Client verbindingen worden aangeschaft
  • NetPublish is een optionele module voor het onmiddellijk leveren van middelen op het web
  • NetMediaMAX is een optionele module voor toegevoegde schaalbaarheid en prestatie.

De huidige Portfolio Server klanten die een serviceovereenkomst voor een jaar hebben gesloten (ASA) zullen het product gratis ontvangen. Ook zijn de speciale prijzen voor extra aanschaf geldig voor de Portfolio Server klanten.

Voor meer informatie over de Portfolio Server familie van producten, ga naar www.extensis.com/portfolio.

Over Portfolio Server

Portfolio Server biedt efficiëntiegarantie door gebruikers onmiddellijke toegang tot de correcte bestanden in het gewenste formaat te verschaffen. Dit is de enige digitale oplossing voor het beheer van middelen die goedkoop, gebruiksvriendelijk en eenvoudig om op te starten is. Portfolio Server verschaft één enkele plaats waarop teams belangrijke bestanden met overeenkomstige metagegevensinformatie kunnen vinden door middel van een web browser of Mac en Windows bureaubladtoepassingen. Portfolio Server is ideaal voor veeleisende omgevingen die grote verzamelingen van afbeeldingen hanteren, waaronder foto's van producten en personen, naast video's, marketingproducten en verkoopliteratuur.

Extensis bracht de Portfolio productlijn, die voortgekomen is uit een bestandbeheer van Adobe, naar de markt als bureaubladtoepassing. Het product ontwikkelde zich al snel tot een op de server gebaseerd platform. Na enkele jaren van productvernieuwingen werd de Portfolio Server oplossing in 2009 opnieuw geboren met een volledig nieuw serverplatform, waarop Extensis haar ervaring op het terrein van het beheer van digitale middelen en creatieve werkstromen heeft kunnen combineren met de power en flexibiliteit van moderne technologieën.

Over Extensis

Extensis is een toonaangevende ontwikkelaar van software die creatieve werkgroepen en vakmensen in staat stelt werkstromen te stroomlijnen, digitale middelen en lettertypes op veilige wijze te beheren en bedrijfstypografische branding te controleren. Gebruikt door honderden Fortune 5000 bedrijven, omvatten de onderscheiden producten van Extensis voor klanten/server, bureaublad en webservice o.a.: de Portfolioserie voor het management van digitale middelen, de Universal Type Server voor op de server gebaseerd lettertypemanagement, Suitcase Fusion voor lettertypemanagement voor de individuele gebruiker, en de WebINK web-lettertypehuurservice. Extensis is in 1993 opgericht en heeft kantoren in Portland, Oregon, en in het Verenigd Koninkrijk. Extensis maakt deel uit van Celartem Inc., een volledige dochtermaatschappij van Celartem Technology Inc., (Hercules: 4330). Voor extra informatie, ga svp naar www.extensis.com, of bel 1-800-796-9798.

Over Celartem

Celartem Technology Inc. ontwikkelt en verkoopt vernieuwende technologieën voor de opslag, toegang en distributie van rijke media-inhoud. Celartem heeft haar technologie ontwikkeld op het gebied van digitale fotocompressie, schaalbare fotoweergave en veilige inhouddistributie en management. Celartem staat genoteerd op de Osaka Securities Exchange, Hercules:4330. Celartem is opgericht in 1996 en heeft haar hoofdkantoor in Tokio, Japan. Ook heeft het bedrijf een volledige dochtermaatschappij, Celartem Inc., met hoofdkantoor in Seattle.

Extensis, Portfolio Server, NetPublish en NetMediaMAX zijn handelsmerken van Extensis, een afdeling van Celartem, Inc.. Equilibrium en MediaRich zijn een geregistreerd handelsmerk van Automated Media Processing Solutions, Inc., dba Equilibrium. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Extensis
Richard Bamford
Tel: +44 (0)1604 654270

rbamford@extensis.com