Sauna Hotstones laat klanten alfabet opzeggen voor korting en donatie


Apart schouwspel aan de balie zorgt voor korting voor klanten en voor donaties aan Stichting Lezen & Schrijven

VROUWENPAROCHIE, 20100902 -- Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Nog steeds hebben veel volwassen Nederlanders grote moeite met lezen en schrijven. Wie het betreft, durft er nauwelijks over te praten en de omgeving vindt het vaak moeilijk om dit bespreekbaar te maken. Sauna Hotstones uit Vrouwenparochie komt in actie en probeert dit probleem op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen.

Elke maand bedenkt Sauna Hotstones een actie voor haar gasten die zich hebben aangemeld via haar website voor de gratis SMS Service van het bedrijf. Deze maand vindt in het kader van de Wereldalfabetiseringsdag op 08 september en de Week van de Alfabetisering 2010 (van 6 tot en met 12 september) een actie plaats, waarmee gasten in ruil voor het opzeggen van het alfabet korting kunnen krijgen op de sauna-entree.

Daarnaast doneert Sauna Hotstones per bezoeker die het alfabet heeft opgezegd ¤2,50 aan de Stichting Lezen & Schrijven.

"Je kunt je voorstellen dat dit nogal een hoop hilariteit teweegbrengt aan de receptie. Allemaal gasten die daar het alfabet staan op te zeggen. Vooral voor gasten die geen weet hebben van de actie is dit een apart schouwspel. Maar alle gekheid op een stokje. Hiermee hopen wij wel op een luchtige manier aandacht te vragen voor een serieus probleem." Aldus Norma de Jong, eigenaresse van Sauna Hotstones.

In Nederland zijn naar schatting anderhalf miljoen volwassenen laaggeletterd. Ook veel kinderen en jongeren kampen onnodig met taalachterstanden. Laaggeletterden hebben grote moeite met lezen en schrijven, waardoor zij in het dagelijks leven of op het werk minder goed kunnen functioneren. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met een treinkaartje kopen, boodschappen doen, bijsluiters van medicijnen lezen of het helpen van hun kinderen met huiswerk.