Woningcorporatie Ymere

Start verkoop tweede fase Westerpunt in Amsterdam Nieuw-West

3-9-2010

Op woensdag 8 september start de verkoop van 14 nieuwe eengezinswoningen in de woonwijk De Punt in stadsdeel Nieuw-West.

De verkoopmanifestatie vindt plaats in theater De Meervaart, Meer en Vaart 300, van 17.00 20.00 uur.

Gefaseerd worden er in nieuwbouwproject Westerpunt totaal 42 nieuwe eengezinswoningen gebouwd in 6 blokjes van 7 woningen. De eerste fase was snel uitverkocht. Daarom gaat nu op 8 september de tweede fase in verkoop. De woningen worden gerealiseerd door VOF De Stadstuinen, een samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds.

Ruime en zonnige woningen
De eengezinswoningen worden gebouwd aan bestaande hofjes rond de Hoogheemraadweg en de Ingelandeweg. De woningen in Westerpunt zijn ontworpen door architectenbureau Lafour & Wijk. Het zijn ruime (123 132 m²), zonnige en moderne eengezinswoningen. Alle woningen hebben een eigen tuin aan de voor en achterzijde van de woning. De prijzen zijn vanaf 265.000,- tot 272.500,- v.o.n.

Vernieuwing De Punt
Westerpunt ligt in een wijk die helemaal opbloeit. Het stadsdeel knapt de straten en het groen op. Er komen meer bomen en andere bankjes en straatlantaarns en veel nieuwe voorzieningen voor kinderen. En op het grasveld aan de noordkant van De Punt komt een nieuwe tennisbaan.

De vernieuwing van De Punt is een aantal jaren geleden gestart. VOF De Stadstuinen heeft eerder in de wijk koopwoningen in de projecten Punthoven en Parkblok gerealiseerd. In mei is de bouw van huurwoningen in de nabijgelegen Waterschapsbuurt gestart.

Om de wijk tijdens de vernieuwing voor de huidige bewoners leefbaar te houden investeren Ymere, Bouwfonds en het stadsdeel in het interim-beheer voor de buurt. Ook wordt er samen met bewoners gewerkt aan een Sociaal Programma waarin activiteiten staan op het gebied van sociale samenhang, veiligheid en maatschappelijke ontwikkeling.

Meer informatie over de woningen is te vinden op www.westerpunt.nl.