Rijksvoorlichtingsdienst

Hondenbiatlon op vliegbasis Woensdrecht

Op vliegbasis Woensdrecht strijden op woensdag 8 september ruim 90 hondengeleiderteams om de eerste plaats van de Internationale Hondenbiatlon. De organisatie van deze 19e editie is in handen van Bureau Wedstrijd Sport van de Koninklijke Luchtmacht, in samenwerking met de hondensectie van vliegbasis Woensdrecht.

Het parcours bestaat uit twintig hindernissen, enkele dressuuroefeningen en schietproeven, verspreid over 10 kilometer. Bij deze tak van sport worden uithoudingsvermogen en samenwerking tussen de hond en zijn begeleider tot het uiterste beproefd. Werksituaties worden in het parcours zo realistisch mogelijk nagebootst wat zorgt voor een plezierige en nuttige combinatie van sport en werk. De deelnemende teams komen uit zes Europese landen en hebben een militaire of politie achtergrond.

De Koninklijke Luchtmacht maakt gebruik van hondenteams om diverse objecten in binnen- en buitenland te bewaken. Bovendien beschikt de Koninklijke Luchtmacht over speurhonden om verborgen explosieven op te sporen.

Noot voor redacties (