Ingezonden persbericht



12th Challenge Cup

IJmuiden - Lowestoft UK - IJmuiden.

8 t/m 11 september 2010

Vinkeveen 26 maart 2010

Op woensdag 8 september 2010 gaat vanuit Seaport Marina IJmuiden de 12e Challenge Cup van start. Dit super gezellige lange afstandsevent naar de oostkust van Engeland, bestaat uit 2 keer ca 100 mijl. Er kan zowel in de bekende wedstrijd- als toerklassen gevaren worden. Daarnaast zijn er 3 nieuwe elementen aan de Challenge Cup gekoppeld.

Er wordt in de volgende klassen gevaren: - ORC, IRC, Short-handed, SW ­ tour klasse, Eenheidsklassen, Multi-hull

NIEUW

1 Doublehanded
De Challenge Cup is in 2010 ook Double handed te zeilen. In samenwerking met Shorthanded.nl heeft de organisatie van de Challenge Cup een Double handed Klasse toegevoegd aan de race. Short handed zeilers krijgen zo de kans om op langere afstand ervaring op te doen. De klassieke overtocht van IJmuiden naar Lowestoft krijgt hiermee een uitdagende dimensie erbij.


2 Merk- klassement
Indien er per merk minimaal 8 jachten deelnemen wordt een Merk-Klassement worden opgemaakt. Dit betekent dat er per merk een eigen lange afstandsevenement met uitslagen gevaren wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Beneteau, Dehler, Bavaria, Hanse, X, Halberg Rassy enz.


3 Business CUP - Waarom naar st Maarten als het ook dicht bij huis kan. In het bedrijfsleven wordt zeilen steeds meer gezien als een sport voor netwerken en teambuilden. Daarom is het mogelijk om naast de ORC-, Multi-hull- en toerklasse, aan de Business Cup deel te nemen.

De Business Cup leent zich uitstekend om uw zakelijke relaties eens te inviteren op een evenement van formaat dat beslist anders en actiever is dan Golf of Voetbal, namelijk samen een echte uitdaging aan te gaan. Daarnaast is het een unieke en exclusieve gelegenheid om 4 dagen te netwerken en/of te team-builden met uw eigen afdeling, team of relaties en zo tevens de naam van uw bedrijf te verdedigen. In het huidige economische klimaat is dit een zeer betaalbare incentive of teambuildingsexercitie.

Deelnemers in deze klasse mogen (anders dan in de andere klassen) met reclame varen en hebben recht op een groot aantal aan de Challenge Cup gerelateerde tegenprestaties. De Business Cup zeilers worden middels hun inschrijving automatisch co-founder van de Challenge Cup waarmee ze naamsvermelding krijgen op het Challenge Cup Regatta Shirt dat aan alle deelnemers wordt overhandigd.

Achtergrond Info
In 1997 is The Challenge Cup voor het eerst georganiseerd en was meteen al een succes. Het eerste jaar verscheen er een veld van 43 jachten aan de start in IJmuiden. Het evenement heeft de naam The Challenge Cup gekregen omdat het ieder jaar toch weer een serieuze uitdaging is voor bemanning en boot om in een relatief kort tijdsbestek even op en neer naar Engeland te zeilen.

The Challenge Cup bestaat uit 2 trajecten; van Nederland naar Lowestoft aan de oostkust van Engeland en weer terug. De te varen afstand is ca 100 a 120 mijl per traject hetgeen neerkomt op een echte prestatietocht omdat er afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en wind bijna een dubbele 24 uurs race wordt gevaren. Daarnaast zorgt ook de Noordzee voor de nodige verrassingen.

Tevens is het evenement bedoeld om zoetwater zeilers uit te dagen het zout op te zoeken en weer eens even echt geen land meer in zicht te hebben. Daarnaast willen we zeilers die nog niet eerder zijn overgestoken naar Engeland aanmoedigen deze stap te maken of te wel het ruime sop laten kiezen. Voor de schippers die voor het eerst de Noordzee bedwingen is er een aparte prijs te winnen: The Maiden Trofee.

Inmiddels is TheInmiddels is The Challenge Cup een van de grootste en meest spraakmakende oversteken van Nederland naar Engeland. Afgelopen jaren verschenen er jaarlijks gemiddeld tussen de 40 a 95 jachten aan de start, hetgeen overeenkomt met zo'n 300 a 400 zeilers. De onlosmakelijk combinatie van een hele serieuze wedstrijd gecombineerd met mooie prijzen en heel veel gezelligheid, en dat allemaal in 4 dagen, maakt The Challenge Cup tot een evenement dat ook op uw wedstrijdkalender thuis hoort.

Voor ongemeten jachten en minder ervaren zeilers is er een aparte tourklasse om zo iedereen, mits je voldoet aan de veiligheidsbepalingen, in de gelegenheid te stellen aan dit evenement deel te nemen.

De Challenge Cup is ieder jaar weer een nieuwe uitdaging. Ook voor de meest ervaren schippers en hun teams.