Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 8 september 2010

Inwoners Amersfoort denken mee via digitaal AmersfoortPanel

De gemeente Amersfoort doet al jaren regelmatig digitaal onderzoek onder bewoners via het Digipanel. Het digitale panel van de gemeente Amersfoort wordt vernieuwd. Het vernieuwde panel krijgt een nieuwe naam: AmersfoortPanel. Op www.amersfoort.nl/amersfoortpanel kunnen inwoners van Amersfoort zich aanmelden. Deelnemers kunnen via de website ook bij hun persoonsgegevens en de onderzoeksresultaten.

Uw mening telt
De gemeente Amersfoort maakt al jaren regelmatig gebruik van het digitale panel voor onderzoek over actuele thema's en (beleids)onderwerpen. De deelnemers van het panel krijgen een e-mail met een link naar een aantal vragen over een actueel onderwerp. De afgelopen jaren zijn er aan panelleden bijvoorbeeld vragen gesteld over het winkelen en uitgaan in de binnenstad, het fietsgebruik in Amersfoort en het imago van Amersfoort. Doordat Amersfoorters meedoen aan deze onderzoeken, krijgt de gemeente een beter inzicht wat de inwoners vinden of willen. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om nieuwe plannen te maken of andere acties te ondernemen.

Nieuw: AmersfoortPanel
Het digitale panel bestaat inmiddels 7 jaar. Er zijn nu meer technische mogelijkheden, dan bij de start van het panel in 2003. Het vernieuwde panel heeft ook een nieuwe naam: AmersfoortPanel. Op www.amersfoort.nl is een speciale website, waar inwoners van Amersfoort zich aan kunnen melden. Deelnemers kunnen via de website ook bij hun eigen persoonsgegevens en de onderzoeksgegevens.

Doe ook mee!
Alle Amersfoorters vanaf 12 jaar kunnen zich via de website van de gemeente aanmelden voor het AmersfoortPanel via: www.amersfoort.nl/amersfoortpanel. Jongeren vanaf 12 jaar worden speciaal uitgenodigd zich aan te melden. Er is namelijk ook een JongerenPanel, waaraan de gemeente regelmatig vragen stelt over zaken, die vooral jongeren aangaan.

Noot voor de redactie,