Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

DE RING IS KLAAR VOOR DE VERKIEZING

Hilversum, 8 september 2010 - De meest begeerde prijs van omroepland is klaar: De Gouden Televizier-Ring 2010. De Ring van 18 karaat goud is opnieuw ontworpen en gemaakt door edelsmit Anneke Schat. De winnaar van de verkiezing, de maker van het beste tv-programma van het jaar, krijgt een zeer opvallend kunstwerk aan de vinger geschoven. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala op vrijdag 22 oktober live uit op Nederland 1.

Voor de nieuwe Ring vond kunstenares Anneke Schat inspiratie bij het weer. Anneke: "Wind in al zijn verschijningsvormen is het thema van m'n nieuwe stijl en voor De Gouden Televizier-Ring een geweldig uitgangspunt. Het onvoorspelbare karakter van succes is als de fonkelende beweging van de wind. In een welhaast ongrijpbare turbulentie ontstaat het expressieve karakter van een winnend programma. Vaak herkent de winnaar van De Gouden Televizier-Ring in een later stadium de mysterieuze opgaande beweging van het succes."

"De ring van 2010 is een speciale", zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier, het tv-magazine dat de verkiezing organiseert. "Niet alleen wordt de belangrijkste tv-prijs van Nederland dit jaar voor de 45ste keer uitgereikt, het is ook de 35ste Ring van Anneke Schat. Zij maakt van de Gouden Televizier-Ring ieder jaar een kunstwerk waarvan er maar één gemaakt wordt. We zijn altijd trots op de gouden creaties van Anneke, maar de Ring van 2010 is helemaal bijzonder. Dynamisch, opvallend, werkelijk uniek. De winnaar ontvangt een zeer bijzondere prijs."

Stemmen op de Gouden Televizier-Ring 2010 kan tot 29 september, alleen op Televizier.nl Daarnaast kan er ook gestemd worden op de tv-man & tv-vrouw van het jaar, het beste jeugdprogramma en het tv-talent van het jaar. De winnaars van de prijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat op vrijdag 22 oktober gehouden wordt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het gala live uit, vanaf 20.30 op Nederland 1.


---

Noot voor de redactie (

Algemene omroepvereniging AVRO