Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
sdfg

sdf

Driebergen, 8 september 2010

Meer zekerheid bij koop gebruikt jacht
Verzekering biedt optie voor gratis extra dekking

Watersporters kunnen voortaan meer zekerheid krijgen als ze bij de koop van een gebruikte boot een verzekering afsluiten. Naast de standaarddekking is nu ook het 'eigen gebrek' van het gebruikte plezierjacht meeverzekerd. Deze extra dekking - HISWA Plus - wordt onder voorwaarden aangeboden.

Consumenten kunnen voor deze aanvullende dekking in aanmerking komen als ze het gebruikte jacht via een HISWA Qualified Yacht & Ship Broker hebben gekocht en het jacht door een HISWA Qualified Surveyor is gekeurd. De HISWA Plus dekking geeft recht op vergoeding van schade aan de boot bij een eigen gebrek, een gebrek dat niet bij de keuring bekend was. Het jacht mag niet ouder zijn dan tien jaar.

Optimale zekerheid
Bart Kempers, HISWA Qualified Yacht Broker: 'Door de HISWA Plus dekking zijn wij in staat kopers van gebruikte jachten extra zekerheid te bieden. Deze clausule onderstreept het belang om met gekwalificeerde bedrijven in zee te gaan, zodat een koper optimaal van de aangekochte boot kan genieten.'

De HISWA Plus dekking brengt geen kosten mee voor de koper en wordt aangeboden door HISWA Qualified Yacht & Ship Brokers. De vaarverzekering wordt afgesloten bij Delta Lloyd; de aanvullende HISWA Plus dekking is één jaar geldig.
---

Noot aan de redactie,