Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert Deep Security 7.5: eerste antimalwareoplossing zonder belasting voor virtuele omgeving

Beveiliging, beheergemak en maximale prestaties binnen dynamische datacenters

Vianen, 8 september 2010 - Trend Micro geeft zijn pionierspositie in virtualisatie en cloud-beveiliging verder vorm met Deep Security 7.5. Dit is de nieuwe versie van zijn geavanceerde beveiligingssoftware die besturingssystemen, applicaties en data op fysieke, virtuele en cloud-servers en virtuele desktops beschermt. Deep Security 7.5 gebruikt de nieuwste VMware vShield Endpoint API en omvat een antimalwaremodule waarvoor geen agent is vereist. Deze module vormt een aanvulling op de bestaande beschermingsfuncties, zoals inbraakdetectie en -preventie, bescherming van webapplicaties, applicatiecontrole, stateful firewall, integriteitsmonitoring en loginspectie.

"Alhoewel bedrijven van elke omvang antimalwarebescherming toepassen binnen virtuele omgevingen, presteren traditionele oplossingen slecht. Dit staat consolidatie van virtuele machines en optimale virtualisatie in de weg", zegt Steve Quane, Chief Product Officer van Trend Micro. "Trend Micro Deep Security 7.5 is de eerste antimalwareoplossing die speciaal is ontwikkeld voor virtuele omgevingen en die zonder belasting op de virtuele machine is te installeren. Onze klanten profiteren hierdoor van maximale beveiliging en efficiëntie."

"We werken nauw samen met Trend Micro om ervoor te zorgen dat Deep Security naadloos past binnen VMware-omgevingen", zegt Parag Patel, vicepresident Global Strategic Alliances van VMware. "Deep Security gebruikt onze nieuwste VMware vShield Endpoint API en biedt veiliger en goed presterende antimalwarebescherming. Dit is een essentieel onderdeel voor klanten die opereren in de huidige gevirtualiseerde IT-omgevingen."

Deep Security-software beschermt servers en applicaties en zorgt ervoor dat fysieke, virtuele en cloud computing-omgevingen zichzelf kunnen beschermen. De oplossing, in te zetten als software of virtuele appliance, of in een hybride omgeving, minimaliseert overhead, stroomlijnt het beheer en biedt krachtige en transparante beveiliging van virtuele machines. Daarnaast helpt Deep Security bedrijven om te voldoen aan belangrijke standaarden en regelgeving, zoals PCI, FISMA en HIPAA.

Trend Micro Deep Security 7.5 voorkomt datakwetsbaarheden en verstoringen van de bedrijfsactiviteiten door ad hoc patching. Dit doet de oplossing door een extra beveiligingslaag op het fysieke, virtuele of cloud-systeem zelf.

Nieuw in Trend Micro Deep Security 7.5

Door een antimalwaremodule voor VMware-omgevingen is Deep Security een van de meest complete oplossingen voor serverbeveiliging. De nieuwe module integreert nieuwe VMware vShield Endpoint API's voor antimalwarebescherming van VMware Virtual Machines met een minimale belasting. De module optimaliseert beveiligingstaken om zo uitval van de beveiliging te voorkomen, die vaak plaatsvindt bij volledige systeemscans en pattern-updates. Daarnaast zorgt de module ervoor dat de beveiliging intelligente aanvallen kan tegenhouden door malware te isoleren van antimalware. Deep Security 7.5 biedt bovendien grote voordelen op het gebied van beheer en prestaties ten opzichte van andere beveiligingsoplossingen in virtuele-server- en virtuele-desktopomgevingen.

De integratie met VMware vShield Endpoint API's en VMware vShield Manager maakt een snelle inzet op VMware vSphere-hosts mogelijk en stelt de Deep Security virtual appliance in staat om VMware vSphere virtuele machines direct en transparant te beschermen. Trend Micro heeft deze nieuwe API succesvol geïntegreerd binnen Deep Security en werkt nauw samen met VMware aan toekomstige oplossingen.

De antimalwaremodule van Deep Security integreert ook met het Trend Micro Smart Protection Network, de technologie-infrastructuur achter de Trend Micro-oplossingen. Dit netwerk combineert internetgebaseerde (of 'in-the-cloud') technologieën met real-time correlatie en analyse, en biedt zo directe real-time bescherming. Door deze integratie verwijdert Deep Security niet alleen

antimalwarepatronen van virtuele machines, maar zorgt het er ook voor dat de patronen de virtuele appliance minder belasten.

Deep Security 7.5 vormt een aanvulling op het Trend Micro SecureCloud-beveiligingsplatform dat bedrijven die in de publieke of private cloud opereren, ondersteunt. Deep Security biedt de veilige container waarin gebruikers applicaties en data kunnen opslaan, terwijl SecureCloud op basis van encryptie en sleutelbeheer bedrijven in staat stelt hun data in de privé- of publieke cloud te beschermen en te beheren.

Trend Micro Deep Security is onderdeel van Trend Micro Enterprise Security, een geïntegreerd aanbod van producten, diensten en oplossingen voor contentbeveiliging. Dit aanbod biedt maximale bescherming tegen opkomende bedreigingen en minimaliseert tegelijkertijd de kosten en complexiteit van beveiligingsbeheer.

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.