Gemeente Oisterwijk

Gemeente maakt nieuw bestemmingsplan "bedrijventerrein Oisterwijk"

Eerst structuurvisie voor bedrijventerreinen in de gemeente

De gemeente Oisterwijk is gestart met de herziening van de bestemmingsplannen "Bedrijventerrein Kerkhoven" en "Bedrijvenpark Laarakkers". Deze twee bestemmingsplannen worden herzien tot één bestemmingsplan, genaamd "Bedrijventerrein Oisterwijk". Vóór deze herziening wordt eerst een structuurvisie opgesteld voor zowel de bedrijventerreinen in Oisterwijk als in Moergestel.

Structuurvisie

Voordat het nieuwe bestemmingsplan "Bedrijventerrein Oisterwijk" wordt opgesteld, wordt eerst een structuurvisie opgesteld voor bedrijventerreinen in Oisterwijk en Moergestel. In een structuurvisie worden keuzes gemaakt over de gewenste ruimtelijke ontwikkeling op de lange termijn, en de daarvoor noodzakelijke maatregelen op korte termijn.

De structuurvisie wordt in samenwerking met Bureau Ruimtelijke Ordening (BRO) en de Kamer van Koophandel opgesteld. Eerst wordt de bestaande situatie in kaart gebracht en worden beleidsuitgangspunten geformuleerd. Vervolgens kunnen ondernemers en/of bewoners hun wensen bekend maken. Daarna wordt de structuurvisie opgesteld, die wordt vertaald in het op te stellen bestemmingsplan.

Interactieve aanpak herziening bestemmingsplan

De gemeente Oisterwijk hecht er zeer aan om bij het opstellen van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Oisterwijk" ook weer actief in overleg te gaan met bewoners en ondernemers. Wethouder Rijnen: "Wij vragen bewoners en ondernemers nadrukkelijk naar hun wensen voor wijzigingen in de bestemming of bebouwing van hun perceel. Mogelijkheden worden vervolgens bekeken tegen de achtergrond van de structuurvisie. Het bestemmingsplan wordt opgesteld in samenwerking met BRO. Zij hebben veel ervaring met dit interactieve proces".

Informatie

De gemeente Oisterwijk houdt betrokkenen actief op de hoogte met nieuwsbrieven over de totstandkoming van de structuurvisie en de herziening van de bestemmingsplannen. Verder zal over de stand van zaken en de officiële besluitvormingsprocedure uitvoerig worden gepubliceerd in de lokale media.