Gamma Holding N.V.

Gamma Holding verkoopt Vlisco Group

Op 7 september heeft Gamma Holding voor een bedrag van ¤ 118 miljoen Vlisco Group verkocht aan Actis, een investeringsfonds in opkomende markten. Het onroerend goed in Helmond blijft eigendom van Gamma Holding en wordt aan Vlisco Group verhuurd. Hiervoor is een langdurig huurcontract overeengekomen met een marktconforme, jaarlijks te indexeren huur.

In 2009 vertegenwoordigden de verkochte activiteiten een jaaromzet van ¤ 168,3 miljoen en een EBITDA1 exclusief herstructureringskosten van ¤ 28,2 miljoen. Het gaat daarbij om 2.103 medewerkers. De verkoop heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De betrokken ondernemingsraden hebben met betrekking tot de overname een positief advies uitgebracht.

Actis beheert $ 4,8 miljard voor meer dan 100 institutionele beleggers en investeert in diverse opkomende markten, waaronder Afrika. Jan Albers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Gamma Holding: 'Door de sterke lokale Afrikaanse aanwezigheid heeft Actis een uitstekende uitgangspositie om de groeistrategie van Vlisco Group succesvol voort te zetten en de continuïteit van de onderneming te waarborgen. Actis zal daarbij de reeds ingezette transformatie naar een merkgerichte organisatie continueren en de huidige productielocaties in Nederland, Ghana en Ivoorkust handhaven. Hiermee hebben we recht kunnen doen aan de belangen van alle stakeholders.'

Met de verkoop van Vlisco Group verbetert Gamma Holding haar schuldpositie. Door de te realiseren boekwinst en de resulterende balansverkorting zal de solvabiliteit van de onderneming ruim verdubbelen van 13,5% per 30 juni 2010 naar circa 30% per 31 december 2010. Gamma Holding zal zich binnen de business units Ammeraal Beltech, Clear Edge Filtration, Dimension-Polyant en Bekaert Textiles blijven richten op optimalisatie van bedrijfsprocessen en versterking van marktposities. Door de versterking van de balansverhouding is de financiële slagkracht van Gamma Holding vergroot.

Op vrijdag 29 oktober 2010 publiceert Gamma Holding vóór beurs de trading update over het derde kwartaal van 2010.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.

Helmond, 8 september 2010


----------

1Groepsresultaat vóór winstbelasting, rente en afschrijvingen/bijzondere waardevermindering (im)materiële vaste activa.