Ingezonden persbericht


GALERIE ANDERWERELD presenteert:

WILLI SIBER (DE) | ERIK OLDENHOF | ARJAN VAN ES
woensdag 8 SEPTEMBER t/m zaterdag 17 OKTOBER 2010
OPENING ZATERDAG 11 SEPTEMBER: 16.00 ­ 18.00 UUR. Inleiding 17.00 uur.

WILLI SIBER (DE) (wandsculpturen)

()

Willy Siber Wandobjekt, 2010, Metall, Epoxy, 60x60cm

Willi Siber (1949) woont en werkt in Dietenwengen (DE) en genoot zijn opleiding aan oa de Staatliche Akademie der Bildenden Künste te Stuttgart. De kunstenaar werkt met gemixte materialen. Zijn beeldtaal is geïnitieerd en geïnspireerd op natuurlijke materialen. De beeldtaal geeft het materiaal een zeker recht van code, echter weigert het te worden beïnvloed door de natuurlijke vormen. Siber´s affiniteit met het materiaal is gelimiteerd tot een interesse in de expressieve mogelijkheden van het materiaal zelf. Zijn werk is juist niet gelimiteerd, hij maakt gebruik van diverse soorten materialen in zijn artistiek proces. Het resulteert in spannende, interessante combinaties waarnaar je kunt blijven kijken. De combinaties van materialen en techniek maakt het werk tot sterke beelden.

ERIK OLDENHOF (schilderijen 2006 - 2010)

()

()

Erik Oldenhof AA34 od 50x50cm 2009 Erik Oldenhof AA34 od 50x50cm 2009

De schilderijen van Erik Oldenhof ( 1951) zijn eerder bouwwerken van verf en laten goed zien hoe zij gemaakt zijn. Ze worden systematisch opgebouwd uit vele elkaar overlappende lagen olieverf. Vervolgens trekt de kunstenaar er sporen in, zoals een ploeg door de klei klieft. Het eindresultaat werkt ruimtelijk en architectonisch. Zijn werk laat zich dan ook het best omschrijven als gematerialiseerde abstractie. Recente schilderijen van Oldenhof lijken iets te verbeelden. Vormen en kleuren worden landschappen of indicaties daarvan. Oldenhof genoot zijn opleiding aan de Rietveld Academie en Rijksacademie te Amsterdam.

ARJAN VAN ES (tekeningen 2000 - 2010)

tekening 3 001

Arjan van Es #34, 2007, 65 x 50 cm, potlood en krijt

Arjan van Es (1969) maakt zelfportretten. In zijn tekeningen is het maakproces belangrijk voor de uiteindelijke zeggingskracht. Hij werkt meerdere dagen en momenten aan verschillende tekeningen tegelijk, waardoor ruimte ontstaat voor reflectie en een tijdsverloop invoelbaar wordt. In zijn tekeningen is hij meer op zoek naar abstractie dan naar gelijkenis. De lijnen in (kleur)potlood en krijt variëren van dik tot dun, zijn soms aftastend en soms resoluut. Er zijn lijnen die naar de fysionomie verwijzen en er zijn lijnen die op andere lijnen reageren met een schijnbare autonomie. Belangrijk in zijn werk is de balans tussen abstractie en figuratie en tussen noteren en stoppen.

VERWACHT:
20 OKTOBER ­ 4 DECEMBER 2010. OPENING ZATERDAG 23 OKTOBER 16.00 ­ 18.00 UUR.

DOLF VERLINDEN (schilderijen) l JAN ROOS (werken op papier) l HENK SPETH (schilderijen & werken op papier)


Noot voor redacties