NCRV

Man bijt hond

De diamant van Harkema

Woensdag 8 september 2010
18.50 uur, Nederland 2

Kijkers kiezen het beste van Man bijt hond

Maandag startte het nieuwe seizoen van NCRVâs Man bijt hond met de Man bijt hond-kijkerskeuze met daarin de beste onderwerpen van het vorige seizoen. De kijkers hebben via www.manbijthond.nl bepaald welke fragmenten ze graag terug willen zien. De reportages die de meeste stemmen hebben gekregen, komen in deze week nog één keer voorbij.

Het populaire programma âTussen Kunst en Kitschâ beleefde afgelopen jaar alweer haar vijfentwintigjarige jubileum. In het programma werden al veel waardevolle ontdekkingen gedaan. Luit van der Molen uit Harkema heeft geen deskundigen nodig. Hij weet zeker dat hij iets in zijn bezit heeft wat zijn gelijke niet kent. Man bijt hond ging bij hem langs om dit bijzondere verhaal vast te leggen.

Van de vele series die Man bijt hond afgelopen seizoen heeft uitgezonden, hebben de meeste kijkers gekozen voor âMandy â op eigen benenâ als favoriete serie. Vandaag de aflevering waarin Mandy voor het eerst zal slapen in haar nieuwe woning. Haar moeder komt langs om haar in te stoppen. Mandy houdt zich groot, maar als haar moeder een nachtzoen geeft, heeft ze het toch wel even moeilijk.

De Man bijt hond-kijker schuift graag nog eens aan bij de familie Staats in Amersfoort. Deze familie praat openhartig over een overval die oma ooit eens heeft meegemaakt. Tijdens het gesprek wordt ze steeds gebeld omdat andere mensen hebben gehoord dat Man bijt hond er is. Iedereen wil dan ook graag even de groeten doen.