Ingezonden persbericht


Persbericht

Grootste agro-evenement van Nederland van 8 t/m 11 september op Walibi Biddinghuizen

AGROTECHNIEK HOLLAND 2010 BIEDT 'ALLES WAT BOEREN BOEIT' OP 180.OOO M2

'Alles wat boeren boeit'. Dat is te zien op AgroTechniek Holland, het nieuwe, grootste, volgeboekte agro-evenement van Nederland met ruim 2.500 landbouwmachines van meer dan 400 merken die worden gepresenteerd op 18 hectare beursterrein. "Dat betekent 180.000 m2 agrarisch nieuws voor alle boeren en loonwerkers uit Nederland en omstreken. Na alle regionale evenementen was er behoefte aan één nieuw, groots evenement met allure, zoals voorheen de LandbouwRAI. Dat is er nu. En ook nog eens volledig volgeboekt, in deze economisch lastige tijd is dat boven alle verwachtingen. Naast de nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting zijn er ook demonstraties en testritten mogelijk op nieuwe trekkers, dat is nog nooit op zo'n grote schaal gebeurd in Nederland", aldus beursmanager Willem Bierema. Naast alle toonaangevende merken zijn er ook demonstraties over Verkeersveiligheid, Precisie en Milieu. Zo kunnen bezoekers op het Trekkerplein zelf proefrijden op nieuwe trekkers en zijn er demonstraties op het gebied van Precisielandbouw. Ook is er de verkiezing van de 'X-tractor van het jaar', de 'Trekker van de Toekomst', ontbijtsessies over 'mobiliteit in de agrarische sector', een LTO-boerenconcert op vrijdagavond, de noviteitenprijs De Bronzen Sikkel en de Dutch Open van Vakkanjers landbouwmechanisatie uit heel Europa. Grote partijen als CUMELA, COM en LTO Noord hebben zich als partner gecommitteerd aan dit nieuwe, tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf dat van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september dagelijks open is van 10 tot 18 uur, en vrijdag tot 20 uur.

Trekkerplein met testritten op een speciaal parcours Zelf rijden op de nieuwste trekker en tegelijkertijd de laatste regelgeving verkeersveiligheid testen op een parcours vol obstakels? Het kan op het Trekkerplein op AgroTechniek Holland, met een speciaal aangelegde verkeersveiligheidbaan samengesteld uit veel voorkomende verkeerssituaties uit de dagelijkse praktijk. Een uitgelezen kans om te testen hoe goed de trekker presteert en een mooie manier om de eigen vaardigheden te toetsen. Bezoekers kunnen, onder toezicht van deskundige instructeurs, elke trekker naar keuze zelf testen, aan de tand voelen en ervaren. Er is elke dag volop actie voor bezoekers, dus bekijk het volledige programma op www.trekkerplein.nl en schrijf vooraf in.

Noviteiten bekroond met Bronzen Sikkel
Een zelfrijdende sproeimachine, een GPS-gestuurde zaaimachine of de allernieuwste trekker: onder het beursaanbod van meer dan 400 merken zijn talrijke productinnovaties. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. Deze vakjury bekeek 92 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector, waarbij is gelet op aspecten als milieu, rendement, comfort en veiligheid. Dit leverde acht nominaties op. Op de eerste beursdag, woensdag 8 september, wordt bekendgemaakt wie de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2010.

Dutch Open Vakkanjers landbouwmechanisatie
AgroTechniek Holland huisvest vier dagen lang de Dutch Open van de Vakkanjers. De vijf beste Vakkanjers landbouwmechanisatie uit Nederland die zich hebben geplaatst voor het Dutch Open gaan er de strijd aan met elkaar én met jonge collega's uit heel Europa. Het is niet zomaar een finale: de wedstrijd wordt een Dutch Open waaraan kandidaten uit heel Europa kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie en de finalisten op www.vakkanjers.nl.

Alles over precisielandbouw door PPL
Het nieuwe Programma Precisie Landbouw (PPL) gaat met een eigen paviljoen, 4 hectare demonstraties en een seminarprogramma het laatste nieuws presenteren over Controlled Traffic Farming, bemesting en gewasbescherming. PPL is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven en de overheid, om krachten te bundelen om precisielandbouwtechnieken te ontwikkelen en toe te passen. Door rekening te houden met plaatsspecifieke omstandigheden in tijd en ruimte, kunnen agrarische ondernemers optimale efficiency realiseren bij het gebruik van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, brandstof en water. Dit heeft als gevolg een hoger rendement en betere bedrijfsresultaten. Deelnemers aan PPL (agrariërs, verwerkers, dienstverleners, machinebouw en onderwijs) realiseren naast de presentaties ook een informatielounge en 'walk in - walk out' seminars. Op het demonstratieveld wordt een aantal innovatieve technieken in de praktijk gedemonstreerd.

LTO Noord, CUMELA en COM partners van AgroTechniek Holland AgroTechniek Holland ondervindt brede support in de sector. Zo presenteert partner LTO Noord zich grootschalig en nodigt al haar leden uit voor een bezoek aan de beurs en een boerenconcert op vrijdagavond van Plork & de aannemers en DJ Dave. Ook is er een grootschalige presentatie van COM, de brancheorganisatie van de mechanisatiebedrijven in de land- en tuinbouw die haar 700 leden actief betrekt bij AgroTechniek Holland. CUMELA Nederland, de belangenbehartigingsorganisatie van loon- en grondverzetbedrijven is ook partner. Directeur Jan Maris: "Wij hechten belang aan één grote landelijke tentoonstelling waar machineleveranciers, -bezitters en -exploitanten elkaar ontmoeten. Voor onze leden is het belangrijk dat er één tentoonstelling is waar alle aanbieders aanwezig zijn en waar het ook mogelijk is om innovaties die passen bij onze bedrijfstak te laten zien."

Mechanisatienieuws komt tot leven
AgroTechniek Holland is een totaalevenement waar landbouwmechanisatie tot leven komt. De organisatie is in handen van Agrotechniek Holland B.V., die voor 100% in handen is van de Federatie Agrotechniek. Evenemententerrein Walibi in Biddinghuizen is vanuit alle windstreken prima bereikbaar, zowel met openbaar als eigen vervoer. De ruime parkeergelegenheid met 15.000 parkeerplaatsen voor zowel deelnemers als bezoekers is gratis. De entree is op vertoon van een relatiekaart gratis. Bij de kassa is de toegangsprijs E 18,- per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Wie vooraf een online ticket aanschaft via www.agrotechniekholland.nl krijgt E 4,- korting en betaalt dus E 14,- per persoon. Agrarische studenten hebben gratis toegang, mits aangemeld via de school. De beurs is van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september dagelijks open van 10 tot 18 uur, en op vrijdag tot 20 uur. Actuele informatie, waaronder een deelnemers- en merkenlijst, noviteitenoverzicht en het totale programma is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.
---

Noot voor de redactie/