Ingezonden persbericht

Persbericht

Samenwerking Zuid-Afrikaans Wijnhuis Longridge en importeur
Intense Wines met Medical Knowledge Institute:

Gerenommeerde Longridge-wijnen 'sponsoren'
MKI-activiteiten in Zuid-Afrika

Stellenbosch (ZA) / Oostvoorne (NL), 8 september 2010 - - Het gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Longridge en de Nederlandse wijnimporteur Intense Wines (Almelo, NL) hebben besloten het Medical Knowledge Institute (MKI) te steunen. Per verkochte fles Longridge gaat een donatie naar het MKI - 'Preventie door Educatie'. De Longridge Winery is sinds 1994 in het bezit van de familie Van der Laan en voor Aldo van der Laan is de keuze voor sponsoring van het MKI een logische stap: "Het werk dat het MKI doet in Zuid-Afrika - en dat heb ik met eigen ogen kunnen zien - heeft daadwerkelijk effect op de mens en zijn omgeving. Daardoor delen we een gezamenlijke visie".

"De mens en zijn omgeving ofwel 'People and Planet' staan bij Longridge en Intense Wines hoog in het vaandel. Wij werken vanuit de overtuiging dat als men goed omgaat met de natuur en de betrokken mensen goed verzorgt en de mogelijkheid geeft om zich te ontwikkelen, dit zich ook weerspiegelt in de kwaliteit van de wijnen", aldus Van der Laan.
"Op het moment dat we deze overeenkomst sloten, was ook sommelier Martijn Verkerk - recentelijk verkozen tot beste sommelier van Nederland - van Sandton Hotels* aanwezig", vertelt Janneke Rutten, Directeur van Intense Wines. "Hij heeft bij Longridge speciaal voor hun restaurants een prachtige Sandton-wijn gecomponeerd. Een bewijs dat Longridge topwijnen biedt!"

Dr. Harold Robles, oprichter en President van het MKI, is erg enthousiast over deze sponsoring. "Het befaamde wijnhuis Longridge ligt midden in ons Zuid-Afrikaanse werkveld. Zij maken hun visie waar door sterk voorop te lopen in hoe met mensen en de natuur om te gaan. Kijken nog wat verder vooruit en besluiten via hun producten ook te investeren buiten hun directe omgeving. Het is al bijzonder dat vanaf nu ook de mensen die werkzaam zijn in de wijngaarden van Longridge door het MKI zullen worden opgeleid en begeleid. Maar door deze krachtenbundeling van Longridge, Intense Wines en het MKI", aldus Robles, "krijgen ook andere mensen in Zuid-Afrika een kans op een hogere kwaliteit van leven en een beter toekomstperspectief."