Ingezonden persbericht

Thule mikt hoog met vijf grote productlanceringen op Automechanika

Thule Dynamic, Thule SlideBar, K-Summit XXL, Thule EuroClick, en Thule Jet Ski Trailer

Menen, België, 8 september 2010 - Thule, wereldwijd marktleider in veilige en stijlvolle transportoplossingen, lanceert vijf nieuwe producten op Automechanika in Frankfurt die van 14 t/m 19 september plaatsvindt. Tijdens deze beurs zal het bedrijf onderstaande producten voorstellen samen met zijn nieuwe winkelconcept.

Thule Dynamic dakkoffer
Deze gloednieuwe dakkoffer is ideaal voor het komende winterseizoen en biedt flink wat opbergruimte voor ski's en snowboards. Dankzij zijn sportieve design sluit hij perfect aan bij de vorm van uw auto. De lage positionering ten opzichte van het dak van de auto en de gebogen vorm van de dakkoffer zorgen tevens voor meer gebruiksgemak. Andere innovatieve opties zijn de geïntegreerde anti-slip mat, om te voorkomen dat het materiaal in de dakkoffer verschuift, een nieuw 'Power-Click' bevestiggingssysteem waarbij een krachtindicator aangeeft wanneer de dakkoffer veilig en op de juiste manier op de auto bevestigd is op de auto, en een hendel aan de buitenkant van de dakkoffer om het openen en sluiten te vergemakkelijken. De Thule Dynamic dakkoffer heeft twee verschillende maatvoeringen en twee glossy kleuren: zwart en antraciet.

Thule Slide Bar - een primeur op de markt!
Thule is het eerste bedrijf dat een SlideBar-oplossing - een innovatieve manier om materiaal te transporteren - op de markt brengt. De uitschuif-optie van deze drager, die een laadcapaciteit heeft tot 100 kg, vergemakkelijkt het laden van zware en omvangrijke bagage. De gebruiker hoeft enkel de stangen uit te trekken en kan zo het materiaal naast de wagen inladen. Dit betekent dat er slechts één persoon nodig is voor het in- en uitladen van bijvoorbeeld een kajak! Aangezien veiligheid een prioriteit is bij het ontwerpen van alle Thule producten, is de SlideBar uitgerust met een automatisch afsluitbare eindkap, waardoor de bovenste stang in de basisstang geklikt kan worden zodat het geheel in haar uiteindelijke positie kan glijden. De Thule Slide Bar heeft de 'City Crash test' doorstaan, is uitgebreid getest door het Duitse veiligheidsagentschap TÜV en beantwoordt aan de Europese kwaliteitsnormen (ISO).

K-Summit XXL - Thule's indrukwekkende lijn van sneeuwkettingen in XXL formaat
Sneeuwkettingen kunnen uw leven redden op ijzige en besneeuwde wegen. Maar natuurlijk alleen als u de moeite neemt om ze op te leggen of erger nog, ze niet vergeet te bevestigen. Op deze logica is Thule's K-Summit gebaseerd: gemakkelijk te bevestigenen en te gebruiken sneeuwkettingen met een gepatenteerd aanspansysteem dat functioneert als een krachtversterker waardoor het vastmaken van de sneeuwketting uiterst eenvoudig is. Ook de plooibare armen zorgen ervoor dat deze sneeuwketting heel simpel van het wiel gehaald en om het wiel geplaatst kan worden. Thule's K-Summit bestaat nu ook in een XXL-formaat voor SUV's. Dit product is geschikt voor elk type personenauto inclusief sportauto's die maar weinig plaats hebben rond de wielen.

Thule EuroClick system - een fietsendrager voor auto's zonder trekhaak
Thule presenteert de Thule EuroClick, als antwoord op een groeiende vraag naar transportoplossingen voor auto's die te klein zijn om twee stangen op de trekhaak te monteren - normaal gesproken essentieel voor fietsendragers. De Thule EuroClick bevat een trekhaakbevestiging die direct op de auto past zonder dat er voorgemonteerde bevestigingspunten nodig zijn. De fietsendrager wordt vervolgens op dezelfde manier opgeklikt als bij een afneembare trekhaak. Met de lancering van de EuroClick biedt Thule een makkelijke en effectieve manier om grote fietsen op kleine auto's te vervoeren.

Jet Ski Trailer
Thule's nieuwe Jet Ski Trailer is een innovatieve transportoplossing met een gebogen onderstel, speciaal ontworpen voor het vervoer van alle types jetski's die momenteel op de Europese markt verkrijgbaar zijn. De trailer kan een asbelasting van maximaal 750 kg aan en, in lijn met de Europese wetgeving, biedt Thule nu een verscheidenheid aan laadvermogens om te voldoen aan alle nationale eisen. De ondersteunende dwarsbalken van de Jet Ski Trailer zijn gebogen, waardoor hij een bijzonder laag zwaartepunt heeft en comfortabel te vervoeren is. De liersteun is speciaal ontworpen voor jetski's en garandeert eenvoudig en probleemloos op- en afladen, terwijl de trailer dankzij het draaibare wiel makkelijk te manoeuvreren is wanneer hij van het trekmechanisme af wordt gehaald.

Thule's Store Concept - Thule's wereldwijde retail project
Thule heeft het Store Concept gelanceerd met als doel meer zichtbaarheid en naamsbekendheid te geven aan zijn producten en om zijn bekendheid bij distributeurs en detailhandelaren te verhogen. Thule's Store Concept bevat premium displays, opvallende verpakkingen, films over de Thule producten en een innovatieve online catalogus. Zo kunnen klanten kiezen welk product het beste bij hun automerk past, maar ook bekijken hoe het product er in gebruik uit zou zien. Al het point-of-sale materiaal is bedoeld om consumenten te helpen het Thule productassortiment te bekijken, te voelen en te ervaren. De ideale manier om te tonen hoe de producten werken en hoe ze aan de persoonlijke behoeften van elke gebruiker kunnen voldoen.

Voor meer informatie over Thule en de producten of voor een interview op Automechanika met Thule's CEO, Magnus Welander, kunt u contact opnemen met de hieronder vermelde perscontacten.