Provincie Noord-Holland

Regiotaxi Noord-Kennemerland gegund aan ZCN

08 september 2010 -

Op 11 december 2010 loopt het OV-Taxicontract met Connexxion in de regio's Noord-Kennemerland en West-Friesland af.

OV-Taxi is openbaar vervoer van deur-tot-deur, gecombineerd met Wmo-vervoer. In de regio West-Friesland gaan de gemeenten het Wmo-vervoer zelf aanbesteden. In Noord-Kennemerland blijven provincie en gemeenten samenwerken onder de naam Regiotaxi. De provincie heeft op 7 september het nieuwe contract voor deze regio gegund aan ZCN.

Regiotaxi in Noord-Kennemerland
Van alle OV-Taxiritten in deze regio is ongeveer 8% openbaar vervoer en ongeveer 92% Wmo-vervoer. De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Noord-Holland, de gemeenten zijn verantwoordelijk voor het Wmo-vervoer. Met ingang van het nieuwe contract zullen de gemeenten nauwer betrokken zijn bij de monitoring en afhandeling van klachten door ZCN én bij het toezicht op naleving van het contract. In het huidige contract liggen die taken vooral bij de provincie. Het nieuwe contract gaat in op 12 december 2010.

Wat verandert er voor de reiziger
De Regiotaxi in Noord-Kennemerland zal op dezelfde manier werken als de huidige OV-Taxi. De tarieven voor het gebruik van de Regiotaxi zullen verhoogd worden. Belangrijkste reden hiervoor is de stijging van kosten én het feit dat de OV-Taxi de afgelopen zes jaar tegen hetzelfde reizigerstarief heeft gereden. Het openbaarvervoertarief is nu EUR4,80 voor 3 zones, dat wordt EUR 6,00. Het Wmo-tarief wordt EUR 1,40 voor 3 zones (is nu EUR 1,20).

Vervoer van deur tot deur in West-Friesland
Ook in deze regio is ongeveer ongeveer 8% van de OV-Taxiritten openbaar vervoer, de overige 92% betreft Wmo-vervoer.
De gemeenten in West-Friesland hebben aangegeven dat zij zelf het Wmo-vervoer in hun regio gaan aanbesteden. De provincie heeft besloten om na afloop van het huidige contract op 11 december 2010 het openbaar-vervoer-gedeelte van de OV-Taxi in deze regio te beëindigen.
---