Belgische Federale Overheid

solidariteit aan de Congolese autoriteiten

Twee bootongelukken in DR Congo: Charles Michel betuigt solidariteit aan de Congolese autoriteiten

Datum: 08 september 2010

Charles Michel heeft, naar aanleiding van de tragische berichtgeving over 2 opeenvolgende bootongelukken, solidariteit betuigd aan de Congolese autoriteiten. Bij het eerste incident, een schipbreuk van een vissersboot op de rivier Ruki in de provincie Equateur, zouden 24 slachtoffers zijn gevallen en worden verschillende personen vermist.

Het tweede incident, een brand op een boot die brandstof transporteerde, vond plaats op de rivier Kasai nabij de stad Tshikapa in de provincie Kasai. Daarbij vielen volgens een voorlopige balans 70 dodelijke slachtoffers. Deze boot vervoerde naar schatting 300 personen bovenop de goederen.

Deze tragische incidenten bewijzen nogmaals dat de scheepvaart in de Democratische Republiek Congo een zeer belangrijk transportmiddel is voor personen en goederen. In het kader van het samenwerkingsprogramma met DR Congo levert België steun aan de ontsluiting van de rurale gebieden via de rehabilitatie van kleinere rivieren.

Charles Michel heeft zijn oprecht medeleven betuigd aan de Congolese autoriteiten en aan de families en de naasten van de slachtoffers.