Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2010-09-07

08 september 2010

Conceptnota Toerismebeleid
Purmerend heeft de opdracht gegeven om toeristisch-recreatief beleid te ontwikkelen om de stad levendiger en aantrekkelijk te maken voor Purmerenders en bezoekers. Het imago van marktstad met haar rijke historie en de ligging in het hart van het mooie Waterland kunnen meer worden uitgebuit. Dat geldt ook voor de mooie plek van Purmerend tussen Alkmaar, Edam en Amsterdam voor watertoerisme. Dit alles is vervat in een conceptnota, die nu aangeboden wordt aan betrokkenen en belanghebbenden, ter inspraak. Het college stemt in met deze procedure.

Woon-zorgcomplex in Weidevenne
Vanaf 2006 heeft een combinatie van zorgleveranciers samen met een woningbouwcorporatie een plan voor een woon-zorgzone uitgewerkt op de locatie Genuahaven in kwadrant Europa, Weidevenne. In 2009 is een procedure gestart om de nu geldende planologische regeling, ten behoeve van het geplande woon-zorgcomplex te herzien. Dit omdat in het oorspronkelijke plan, de hoogte van het woon-zorgcomplex niet voorzag in een woontoren van 60 meter. Een onderdeel van de procedure is het ter inzage leggen van het herziene ontwerp, zodat er gelegenheid is om zienswijzen in te dienen. Dit heeft eind 2009 plaatsgevonden. Nu biedt het college de gemeenteraad een Memorie van Antwoord aan. Daarin wordt uitgebreid ingegaan op de procedure en het gevolgde proces en daarnaast worden de 12 reacties met zienswijzen behandeld. De zienswijzen zijn voor het college geen aanleiding geweest om af te zien van het voorgestelde ontwerpbestemmingsplan. Wel worden een aantal wijzigingen voorgesteld. Daarom adviseert het college de raad om in te stemmen met de Memorie van Antwoord en met de wijzigingsvoorstellen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan. Het college legt het advies - na tussenkomst van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer - aan de gemeenteraad voor ter besluitvorming.

Basispakket Mantelzorgondersteuning
In 2009 is de Notitie Mantelzorgondersteuning vastgesteld. Onderdeel van het besluit was dat er een Basispakket Mantelzorgondersteuning uitgewerkt gaat worden. In dit basispakket staat wat de gemeente Purmerend minimaal aan dienstverlening en ondersteuning aan mantelzorgers moet bieden. Het basispakket dat per januari 2011 in Purmerend geboden wordt is een document waarbij jaarlijks een Activiteitenplan wordt gemaakt. Dit kan worden aangepast aan de behoeften van mantelzorgers om zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Het college gaat akkoord met het basispakket Mantelzorgondersteuning en biedt dit samen met het Activiteitenplan 2010-2011 ter kennisname aan de raad.