Hogeschool Windesheim

Pericht, 8 september 2010

âFlevoland tintelt van het ondernemerschap!â Met deze woorden kondigde Andries Greiner (Gedeputeerde Onderwijs Flevoland) gisteren de start aan van Windesheim Flevoland. In de Schouwburg van Almere opende hij tevens het hogeschooljaar van deze nieuwe instelling voor hoger onderwijs en onderzoek.

Loek Hermans (voorzitter van MKB Nederland), Leen Verbeek (Commissaris van de Koningin in Flevoland) en Albert Cornelissen (Voorzitter College van Bestuur Windesheim) spraken hoop en verwachtingen uit over de komst van hoger onderwijs naar Flevoland, de samenwerking met het bedrijfsleven, de initiatieven en innovaties die hier uit voortkomen en de mogelijkheid om goed gekwalificeerde mensen in Flevoland te behouden en aan te trekken.

Ambities en realiteitszin
De ambities zijn groot, hoewel Cornelissen er ook voor waarschuwde de realiteit niet uit het oog te verliezen. âWe zijn er goed in hoog gekwalificeerd onderwijs en onderzoek neer te zetten, maar we zijn morgen niet klaar. Geef ons de tijd om de hogeschool op te bouwen en deel te gaan uitmaken van de Flevolandse samenleving.â

Higher Education Development Board
Programmadirecteur Rieke de Vlieger installeerde vervolgens de Higher Education Development Board, een groep van twaalf personen uit overheid, bedrijfsleven, zorg, onderwijswereld en koepelorganisaties die betrokken zijn bij Flevoland. Zij gaan Windesheim Flevoland adviseren bij de ontwikkeling tot kennisinstelling.

Brede kennisinstelling
Met een druk op de knop gaven Andries Greiner, Willem de Jager (wethouder Onderwijs van Lelystad) en René Peeters (wethouder Onderwijs van Almere) ten slotte het startsein voor Windesheim Flevoland. Na een spetterende lasershow, werd het tijd voor netwerken tijdens een feestelijke borrel. Flevoland heeft zijn âeigenâ, volwassen hogeschool gekregen: een brede kennisinstelling voor onderwijs, onderzoek en ondernemen.

Meer informatie en het laatste nieuws staat op
www.windesheimflevoland.nl