Gemeente Vlaardingen


Bouw Centrum voor Preventie en Herstel

08-09-2010 | De bouw van het Centrum voor Preventie en Herstel (CPH) start half september. Het CPH biedt kortdurende behandeling en zorg aan ouderen, die hier na een ziekenhuisopname kunnen werken aan hun herstel, met als doel dat ze naar hun woning terugkeren en zelfstandig kunnen blijven wonen.
beeld hoe het centrum eruit gaat zien

De behandeling die in het ziekenhuis is opgesteld, wordt in het CPH verder uitgevoerd met behulp van diverse zorgverleners, bijvoorbeeld specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verzorgenden, verpleegkundigen en activiteitenbegeleiders. Ook is er nauwe samenwerking met de specialisten van het ziekenhuis en met de huisarts.

Het wordt een centrum met 154 plaatsen waar veel aandacht is voor een aangenaam verblijf, mede door de aanwezigheid van eenpersoonskamers met eigen badkamer, een mooie tuin, internetvoorzieningen en een activiteitenprogramma. Dit is allemaal gericht op een voorspoedig herstel.

De gemeente Vlaardingen is erg verheugd over de komst van deze voorziening naar Vlaardingen. Wethouder Hans Versluijs: "Een Centrum voor Preventie en Herstel voorziet in een belangrijke behoefte van ouderen en draagt bij aan het zelfstandig kunnen blijven wonen. De gemeente heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de komst van het CPH mogelijk te maken. Ik ben erg blij dat de bouw nu kan starten."

De bouw van het CPH duurt ongeveer twee jaar. Als de bouw vergevorderd is, legt de gemeente een weg aan naar het CPH en zorgt de gemeente voor het groen en de voorzieningen in de openbare ruimte. Er komen op het terrein voldoende parkeerplaatsen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000