Provincie Utrecht


Provincie ontvangt gemeentebesturen

Raadsleden en de burgemeesters en wethouders van alle Utrechtse gemeenten zijn dinsdag 7 september ontvangen in het Provinciehuis. Het was een gelegenheid om elkaar en de provincie te leren kennen. De provincie kijkt terug op een geslaagde kennismaking.

De burgemeesters en wethouders waren 's middags aanwezig op het Provinciehuis. Na de kennismaking met elkaar en een presentatie van Hans Mommaas (Universiteit Utrecht/Universiteit Tilburg) was het tijd voor ontspanning. Het optreden van 'Trekhaak gezocht' was een inspirerend voorproefje op de gezamenlijke ambitie: Utrecht Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

De ruim 100 raadsleden werden 's avonds ontvangen in het nieuwe Provinciehuis, dat nu nog in gebruik is door Fortis. Na een welkomstwoord van de Commissaris van de Koningin werd er pittig gedebatteerd over verschillende onderwerpen. Utrecht als Culturele Hoofdstad van Europa en Utrecht 2040 waren de meest besproken onderwerpen. Voor de provincie was het een waardevolle bijeenkomst. Het is goed om de meningen van de verschillende raadsleden te kennen.

Meer informatie over Utrecht 2040: www.utrecht2040.nl