Gemeente Spijkenisse


De Special Olympics Regionale Spelen 2010 een groot succes!

08 september 2010

Special Olympics 2010; Fotografie Peter de Jong

Ongeveer 500 deelnemers kwamen zaterdag 04 september 2010 naar Spijkenisse om deel te nemen aan 7 sporten.

Het evenement begon met de openingsceremonie onder leiding van Peter Houtman als speaker. Ook burgemeester Salet was aanwezig om de openingsceremonie nog een extra feestelijk tintje te geven. De burgemeester riep Henk Gaasbeek, coach van het G-team van atletiekvereniging Spark bij zich om hem te vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin heeft behaagd om Henk Gaasbeek te onderscheiden met tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn geweldige inzet voor het G-team van Spark.

Na deze verrassing werd de vlam, die met een toorts was binnen gebracht door Torch Run, aangestoken. Torch Run, een wereldwijde organisatie bestaande uit politieagenten die aandacht vragen voor Special Olympics evenementen, was 's ochtends bij het politiebureau aan de Schoutstraat
1 vertrokken en bracht na een loop van 10 kilometer door heel Spijkenisse de toorts binnen. De toorts werd vastgehouden door districtschef van de Eilanden van Rotterdam Rijnmond, Manuel Mulder en atleet van Spark, Sander van der Nadort. Na het afleggen van de eed "Ik hoop dat ik win, maar als ik niet win, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan", door Sander samen met alle sporters ging het sportprogramma van start.

Heerlijke dag
7 Lokale verenigingen namen vervolgens de rest van organisatie over om de deelnemers een heerlijke dag te laten beleven en lekker te kunnen sporten. Atletiekvereniging Spark, handbalvereniging HVOS, korfbalvereniging Olympia , Roeivereniging Voorne-Putten, tennisclub LTV de Dalle, voetbalvereniging SC Botlek en zwemvereniging De Kempvis hebben samen met 340 vrijwilligers deze dag tot een succes gemaakt.

Groepsfoto
De afsluiting om 17.00 uur liet op zich wachten, maar het optreden van het FeestTeam maakte dit meer dan goed. Na afloop kregen de deelnemers die nog aanwezig waren een aandenken mee van de organisatie in de vorm van een teamfoto. "Dit was een enorme klus die we alleen met medewerking van de scouting, de Ruwaard van Puttengroep, 11 vrijwilligers van Fotoclub Spijkenisse, medewerkers van MEE Zuid-Hollandse Eilanden en de één-uurservice van de HEMA hebben kunnen klaren. De foto's werden vervolgens aan de deelnemers uitgereikt. Dit gebeurde pas na de afsluiting omdat de organisatie graag zoveel mogelijk mensen bij de afsluiting aanwezig wilde laten zijn. Sommige teams moesten vanwege vervoer al eerder vertrekken, maar we zorgen ervoor dat zij de foto's alsnog opgestuurd krijgen."

Met dank aan
De Regionale Spelen in Spijkenisse werden niet alleen mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en sportverenigingen, maar ook door de sponsoren van Special Olympics Nederland: AEGON, Fonds Gehandicaptensport, Rabobank en Sponsor Bingo Loterij. Daarnaast zijn ook de gemeente Spijkenisse, Total Nederland, Unilever, de MEE Plus Groep, DSM en taxibedrijf Niemantsverdriet verantwoordelijk voor het tot stand brengen van de Special Olympics Regionale Spelen in Spijkenisse.

De organisatie is zeer tevreden en hoopt dit evenement in de toekomst nog vaak te herhalen in Spijkenisse.

Interne links


* Koninklijke onderscheiding voor Henk Gaasbeek van Spark