Nederlandse Tafeltennisbond


Drie tafeltennissers moeten Europese Kampioenschappen laten schieten 8-9-2010

Drie Nederlandse tafeltennissers hebben op het laatste moment besloten om de Europese kampioenschappen in het Tsjechische Ostrava (11-19 september) te laten schieten. Michel de Boer (nekblessure), Merijn de Bruin (afgemeld) en Carla Nouwen (niet wedstrijdfit) reizen donderdag niet met het Oranjeteam af.

Michel de Boer en Merijn de Bruin hebben zich vlak voor de EK afgemeld. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

,,Over het afmelden van Merijn de Bruin en Michel de Boer ben ik teleurgesteld", is de reactie van Achim Sialino technisch directeur van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). ,,De Bruin heeft onverwacht en zo kort van tevoren laten weten dat een EK toch niet in zijn programma past. De Boer ziet geen genezingsperspectief van zijn nekblessure. Ik had gehoopt dat hij toch zou meegaan, omdat hij later in het toernooi nog van belangrijke waarde had kunnen zijn voor het Nederlandse herenteam."

De nieuwe bondscoach Nikola Vukelja heeft besloten om geen vervangers meer op te roepen voor het herenteam. Dat betekent dat zowel in het landentoernooi als in het enkel- en dubbelspel Wai-Lung Chung, Casper ter Lüün en Boris de Vries gaan spelen.

Het damesteam van bondscoach Chen Zhibin verdedigt de Europese titel en kan voor de derde keer op rij de gouden medaille winnen. Het team - Linda Creemers, Li Jiao, Li Jie, Elena Timina - reist fit af en gaat met vertrouwen de zware concurrentiestrijd aan tegen vooral Duitsland, Polen en Spanje.

Programma landentoernooi

Dames, Championship Division groep A
zat 11 sep (12:00): Nederland - Oekraïne
zat 11 sep (20:00): Nederland - Roemenië
zon 12 sep (16:00): Nederland - Luxemburg

Heren, Challenge Division groep G
zat 11 sep (12:30): Nederland - Oekraïne
zat 11 sep (17:30): Nederland - Zwitserland
zon 12 sep (12:30): Nederland - Hongarije

Enkelspel en dubbelspel beginnen woensdag 15 september met kwalificaties, donderdag 16 september start hoofdtoernooi.

NTTB/HH