Gemeente Cromstrijen


Tweede verkeersveiligheidslabel voor de Bron (08-09-2010)

Twee jaar geleden, op 16 juli 2008, ontving de Bron het eerste verkeersveiligheidslabel. Op donderdag 9 september 2010 reikt wethouder Ad Herweijer voor de tweede keer het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF uit aan de interim-directeur van de Bron, mevrouw Aemile Roos. Christelijke basisschool de Bron uit Numansdorp is daarmee de eerste school uit Zuid-Holland die een verlening van het label krijgt.

De eerste verlenging in Zuid-Holland
Na toetsing op de vier pijlers van het SCHOOL op SEEF programma besloot de Commissie Certificering na de visitatie van de onafhankelijke adviseur van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid in 2008 om het verkeersveiligheidslabel aan De Bron toe te kennen voor de structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. In de afgelopen twee jaar bewees de Bron dat zij nog steeds aan de eisen voor het label voldoet. Om die reden besloot de Commissie Certificering het label te verlengen.

SCHOOL op SEEF
Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, het Stadsgewest Haaglanden en de Stadsregio Rotterdam. SCHOOL op SEEF streeft naar duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid-Holland. Uitgangspunt daarbij is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer. Scholen die structureel theoretische en praktische verkeerseducatie aanbieden in een structurele en planmatige organisatie, hierover structureel met ouders communiceren en in overleg met de gemeente samenwerken aan een veilige schoolomgeving en schoolhuisroutes kunnen het verkeersveiligheidslabel krijgen. Na twee jaar wordt het kwaliteitsniveau getoetst en kan de school een verlenging krijgen. In dat geval ontvangt de school een nieuw label. Met het verkeersveiligheidslabel mogen scholen zich een Verkeersveilige school noemen.

Regionale Projectgroep Hoeksche Waard
Op het gebied van verkeersveiligheid werkt de gemeente Cromstrijen samen met de andere Hoekschewaardse gemeenten en het waterschap Hollandse Delta. Samen vormen zij de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard (RPV). De RPV maakt het project School op SEEF mogelijk.