Gemeente Waddinxveen


Provincie start Arhi-procedure

Op 7 september 2010 hebben Gedeputeerde Staten aan het college van Waddinxveen meegedeeld dat zij het voornemen hebben voor een aantal gemeenten in de regio in december 2010 een zogenaamde Arhi-procedure starten. Dit is met de brief van 8 september 2010 aan het college schriftelijk bevestigd. In de brief zijn de argumenten weergegeven van de zienswijze van het provinciaal bestuur over een mogelijke herindeling van gemeenten in de regio. Het voornemen houdt onder meer in dat de gemeenten Gouda en Waddinxveen worden samengevoegd.

Het college van Waddinxveen is onaangenaam verrast door dit provinciaal initiatief. Waddinxveen is sterk genoeg om zelfstandig te blijven zoals verwoord in het collegeprogramma dat onlangs is vastgesteld. Dit past heel goed in het landelijk beleidskader voor gemeentelijke herindelingen. Daarbij wordt vooral gekeken naar het draagvlak voor een fusie. Vrijwilligheid is voor het Rijk immers een belangrijk uitgangspunt.

Waddinxveen heeft zich meermalen nadrukkelijk uitgesproken wel de samenwerking met Gouda te willen voortzetten. Er wordt al op veel gebieden samengewerkt met Gouda. Waddinxveen wil deze samenwerking zeker ook intensiveren, om daarmee zowel Waddinxveense als Goudse belangen te behartigen.

Het college gaat zich in overleg met de gemeenteraad beraden over de stappen die moeten worden gezet.
Â

Â

Waddinxveen, 8 september 2010Â