Politie Kennemerland

Automobilist na achtervolging aangehouden voor poging doodslag

Auto in beslag genomen, rijbewijs ingevorderd

Kennemerland, Lijnden, 08-09-2010 o Omstreeks 11.00 uur is het met veel moeite en door de inzet van verschillende politieagenten gelukt om na achtervolging een 25-jarige Hoofddorpse automobilist aan te houden.

De man werd op de A9 bij Beverwijk in eerste instantie bekeurd omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Nadat die situatie was afgehandeld en de man heengezonden bleken er voor hem 15 gerechtelijke vonnissen open te staan. Hij is daarop weer aan de kant gezet. Toen de agenten hem daarop aanzegden dat hij werd aangehouden voor de openstaande vonnissen vluchtte hij in zijn auto weg en ontstond een achtervolging. Dat ging ook door enkele Amsterdamse wijken. De verdachte maakte daarbij diverse verkeersovertredingen, te hoge snelheid, spookrijden en op een gegeven moment kon een vrouw met een kinderwagen door weg te springen ternauwernood voorkomen dat zij door hem aangereden werd.

Uiteindelijk reed de man zich vast op een doodlopend stuk weg in Lijnden. Daar vluchtte hij zijn auto uit en probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door het water van de Hoofdvaart in te springen. Op aanwijzing van de agenten besloot hij na korte tijd toch zelf uit het water te komen. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.