Politie Rotterdam Rijnmond

WONINGOVERVAL

POLITIE ZOEKT GETUIGEN WONINGOVERVAL

Datum publicatie: 08-09-2010 13:14

VLAARDINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval, die dinsdagmiddag plaatsvond aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen.

Politieagenten die de melding van een overval binenkregen gingen direct naar het genoemde adres. Het 63-jarige slachtoffer gaf aan dat zij tegen vijf uur de deur van haar woning opende, toen er drie mannen met haar mee naar binnen glipten. Het waren de drie mannen, die zij eerder op de dag al had gezien in de Van Beethovensingel.

In de woning bedreigden de mannen het slachtoffer met een vuurwapen en eisten geld. De vrouw gaf aan dat ze geen geld in huis had. Daarop eisten de overvallers bankpassen en pincodes, maar het slachtoffer weigerde die te geven. Op dat moment schrokken de overvallers volgens het slachtoffer van de hond van de vrouw en vluchtten.

Getuigenoproep
De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld en komt graag in contact met getuigen van de overval. Voor alledrie de daders geldt dat ze vermoedelijk van Noord-Afrikaans afkomst zijn. Ze zijn allen tussen de 17 en 18 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. De overvallers hebben kort, zwart haar en droegen zwarte kleding; joggingbroeken en jassen. Volgens een getuige zijn de daders via de Van Beethovensingel en Mahlerstraat naar het Mendelssohnplein gerend en zijn ze daar in een grijze auto gestapt.

Heeft u iets gezien van dit incident? Herkent u wellicht de daders of heeft u andere informatie die kan bijdragen aan de aanhouding van de verdachten? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen met M. (Meld Misdaad Anoniem): 0800-7000.