Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 8 september

Alkmaar, 08-09-2010 o 14.15 uur

Hennepkwekerij in schuur

Heerhugowaard, dinsdag 7 september

In een aangrenzende schuur van een woning aan het Verlaat werd dinsdagmiddag rond 16.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In een benedenruimte van de schuur werden planten aangetroffen en in twee ruimtes op zolder. In totaal stonden er 932 hennepplanten. De kwekerij was zeer professioneel opgezet. In een aparte ruimte stond een aggregaat voor de stroomvoorziening en er stonden een aantal tanks met diesel. Ook werden er enkele tientallen kilos gedroogde henneptoppen gevonden.

Twee 35-jarige mannen uit Amsterdam Zuid-Oost en Duivendrecht en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats waren in het pand aanwezig en werden aangehouden. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles op 50 km-wegen

Regio, woensdag 8 september

Met vorig jaar meer dan 600 verkeersslachtoffers en elk jaar meer ongevallen, is Noord-Holland Noord een beruchte verkeersregio. Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. Nieuwe wegen en meer snelheidscontroles moeten het tij keren.

Wognum, dinsdag 7 september

Op de Westeinderweg werd dinsdagmiddag en avond van 15.45 tot 19.30 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze 50 km-weg passeerden 695 bestuurders de controle. Er werden 119 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Anna Paulowna, dinsdag 7 september

Op de kerkweg werd dinsdagavond van 18.10 tot 21.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 480 bestuurders die de camera passeerden waren er 220 in overtreding. Dit is ruim 45%. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. Er waren drie bestuurders die meer dan 50 km te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u. Ook werden er drie bestuurders bekeurd voor het inhalen over een dubbel doorgetrokken streep.

Snelheidscontrole A7

Abbekerk, dinsdag 7 september

Op de A7 werd dinsdagmiddag en avond van 17.40 tot 21.45 uur gecontroleerd op snelheid. De camera stond opgesteld in de richting van Den Oever. Op deze weg waar 120 km/u is toegestaan werden 2290 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 292 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 184 km/u.

Huisvredebreuk en vernielingen

Sint Maartenvlotbrug, dinsdag 7 september

Een 50-jarige man uit Alkmaar werd woensdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Rijksweg. De man was eerder door de huisbaas uit huis gezet, maar verschafte zichzelf toegang tot zijn oude appartement door de deur open te trappen. Vervolgens gooide hij spullen naar buiten. Toen de politie bij de woning aankwam stond de man op het dakterras en wilde op geen enkele manier medewerking verlenen. Hij wilde niet naar beneden komen en uitte zich met scheldpartijen. De agenten gingen uiteindelijk het appartementencomplex binnen. De verdachte bevond zich op dat moment bovenaan de trap met een brandblusser in zijn handen die hij dreigde als wapen te gebruiken. Hij moest met pepperspray onder controle worden gebracht. De 50-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Twee autos op elkaar

Wervershoof, dinsdag 7 september

Een 54-jarige automobiliste uit Wervershoof werd na een aanrijding op de Simon Koopmanstraat overgebracht naar het ziekenhuis. Een 34-jarige automobilist uit Wervershoof reed rond 14.00 uur over deze weg, komend uit de richting van Onderdijk. Op het moment dat hij de rotonde op reed gaf hij geen voorrang aan de automobiliste die vanuit de richting van de Koomenweg kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw uit Wervershoof nekklachten opliep. Zij werd gestabiliseerd en ter controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser aangereden

Alkmaar, dinsdag 7 september

Een 12-jarige fietser uit Heiloo werd dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangereden op de Kennemerstraatweg. De jongen wilde de weg oversteken en werd daarbij aangereden door een 38-jarige automobilist uit Alkmaar. Vermoedelijk verleende de fietser geen voorrang aan de auto. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.