Marinus Verweij nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van ICCO

08/09/2010 14:18

ICCO

Utrecht 8 september 2010

De Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie ICCO benoemt Marinus Verweij (52) per 1 november tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt daarmee Jack van Ham op.

Marinus Verweij was eerder bestuurlijk betrokken bij ICCO. In die functie droeg hij bij aan de ambitieuze vernieuwing die ICCO heeft ingezet. ICCO gaat de verantwoordelijkheid voor strategie en beleid delen met maatschappelijk betrokkenen in ontwikkelingslanden. Daartoe zijn adviesraden benoemd in acht regio's, waar ook het uitvoerende werk nu plaatsvindt. Verweij zal de ideeën achter deze vernieuwing verder inhoud geven in de internationale organisatie. Ook het vormen van nieuwe allianties is een belangrijke opdracht voor ICCO.

Verweij is directeur van het TNO Centrum Zorg en Bouw. Hij was eerder algemeen directeur van ZOA-Vluchtelingenzorg, een christelijke organisatie voor wereldwijde humanitaire hulpverlening. Verweij is opgeleid als tropenarts en werkte onder meer in Zimbabwe.

,,Ik zie uit naar deze nieuwe baan", zegt Verweij. ,,Na vele jaren bestuur en zorgbouw keer ik met overtuiging terug naar het ontwikkelingswerk. Ontwikkelingswerk levert een belangrijke bijdrage aan een rechtvaardige wereldwijde samenleving. Ik heb me daar altijd voor ingezet en ben blij dat nu voor ICCO te mogen doen."





http://www.icco.nl