Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 08-09-2010

Politie vindt 28 liter GHB tijdens hennepactie

TILBURG: De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen geruimd. In een woning aan de Gijsbertdreef werden op een slaapkamer en op zolder plantages aangetroffen met in totaal 313 hennepplanten. Verder vonden de agenten in de woning nog 28 liter GHB. Ook in een woning aan de Ringbaan Oost was het prijs. Hier vonden de dienders op de eerste verdieping en op zolder een kweekruimte met 228 hennepplanten. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in vele gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt. De politie krijgt veel tips over hennepkwekerijen binnen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Voordat de politie tot een inval besluit worden deze tips eerst verder onderzocht.

Tilburger (48) weer betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond op de Leijparkweg een 48-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de snorfietser vanwege een eerdere aanhouding, voor een soortgelijk feit op 21 augustus jl. al was ingevorderd. De agenten controleerden de Tilburger omdat hij slingerend op zijn snorfiets reed. Hij blies 390 ugl, hij had naar eigen zeggen drie blikjes bier en een borreltje gedronken.

Tilburger (31) moet nog boete betalen en krijgt twee nieuwe bekeuringen

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 00.40 uur tijdens een controle van een auto op de Bedrijfsweg een 31-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij moest nog een boete van 45 euro afrekenen. Hij heeft aan het bureau het verschuldigde bedrag voldaan. De agenten hebben hem twee nieuwe bekeuringen gegeven, deze keer voor rijden met een auto terwijl de geldigheid van de APK-keuring is verlopen en het rijden met een door scheuren niet meer leesbaar rijbewijs.

Twee auto's in brand

TILBURG: Vannacht zijn omstreeks 04.30 uur op de Stoeterijstraat twee auto's van dezelfde eigenaar in brand gestoken. Het gaat om een Volkswagen Caddy en een Audi. De benadeelde werd gewaarschuwd door zijn buurvrouw. De politie heeft een aangifte opgenomen. Ook is vandaag een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-09-2010 14:03 | © Regio Midden en West Brabant |