Gemeente Overbetuwe

website `Openbaarvoorelkaar'

Gemeente Overbetuwe neemt deel aan de website `Openbaarvoorelkaar'

datum : 3 september 2010



De gemeente Overbetuwe heeft besloten om deel te nemen aan de website `Openbaarvoorelkaar'. Openbaar voor Elkaar is een website die voor openbare gebouwen de toegankelijkheid aangeeft. Mensen (met een beperking) bezoeken de website en kunnen beoordelen of zij met de rolstoel, scootmobiel, rollator of andere beperking bij het gebouw kunnen komen, naar het toilet kunnen, etc.

Medewerking uit lokale gemeenschap

De gemeente Overbetuwe krijgt medewerking vanuit de lokale gemeenschap. Zo moeten panden worden bezocht, beoordeeld, gecategoriseerd en moeten de gegevens digitaal worden ingevoerd. De gemeente Overbetuwe krijgt hierbij medewerking van het Gehandicaptenplatform. Zij zijn bereid om de website Openbaar voor elkaar te voeden en jaarlijks te onderhouden.

Aansluiting op prestatieveld 5 Wet maatschappelijke ondersteuning

De website Openbaar voor elkaar wordt gelinkt aan de website van de gemeente Overbetuwe. Hiermee betreft dit een voorziening, die past onder prestatieveld vijf van de Wet maatschappelijk ondersteuning. Prestatieveld vijf van de Wet maatschappelijk ondersteuning gaat over het bevorderen van deelname aan het maatschappelijke verkeer en over het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking of chronisch, psychisch of psychosociaal probleem. Een sterker accent op zelfstandigheid en het maatschappelijk participeren van iedereen, ook mensen met een beperking, betekent vanzelfsprekend een sterker accent op de algemene toegankelijkheid van voorzieningen.

Opstart en vervolg deelname aan website

De ondertekening van het contract en het verzoek aan het Gehandicaptenplatform om de benodigde werkzaamheden te starten, worden momenteel opgestart.

In 2012 volgt een toets op het gebruik van de site en de beoordeling van de wens en noodzaak tot continuering van deelname aan deze website