Watersportverbond - KNWV

Bas en Marc van der Pol winnen OKK Flying Dutchman

woensdag 8 september 2010

De gebroeders Bas en Marc van der Pol winnen voor de derde keer het Open Klassenkampioenschap Flying Dutchman. Het OKK Flying Dutchman 2010 werd gehouden op het Markermeer bij Muiden van drie tot vijf september.

Deze voormalige Olympische klasse is nog altijd springlevend en bracht voor dit evenement 27 boten uit vier verschillende landen op het water. Deze boten gingen gedurende drie dagen de strijd met elkaar aan.

Openingsdag
Op de openingsdag besloot het comité even na tweeën dat het wachten op de wind lang genoeg had geduurd: alle races voor de vrijdag werden afgebroken. Verschillende teams besloten in de middag nog wel een trainingsrondje te zeilen om daarna aan te schuiven bij de barbecue georganiseerd door één van de leden.

Bas en Marc geven visitekaartje af
Zaterdagochtend was er een mooie noordoostelijke wind. Zonder
vertraging konden de races die dag beginnen. Tijdens de eerste race gaven de toekomstig kampioenen direct hun visitekaartje af door een eerste plaats te zeilen. Bij de tweede race werden Bas en Marc van de Pol tweede. De overige twee races die dag, die met afnemende wind gevaren werden, lieten Bas en Marc geen twijfel bestaan over hun ambitie en voeren twee eerste plaatsen.

Terechte winnaars
Zondagochtend kon er gestart worden onder een stralende zon en een oostenwind met windkracht drie. In de eerste wedstrijd op zondag lieten Bas en Marc wederom zien dat zij terecht aanspraak maken op de titel. De voorsprong die zij gedurende het evenement hadden opgebouwd kwam niet meer in gevaar. De gebroeders Bas en Marc van der Pol winnen voor de derde keer het OKK Flying Dutchman evenement. De derde race van zondag hebben ze laten schieten om zich voor te bereiden op het traditionele natte pak.

Eindklassement

1) NED32 Bas en Marc van der Pol

2) NED26 Enno Kramer en Christoph Zingerle

3) GER88 Kai Schaefers en Stephan Handick

Voor meer informatie over zeilen in de Flying
Dutchman: www.sailfd.com

Foto is gemaakt door: Robert Beenes