Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 8 september 2010

Onderzoek in de Bloemenbuurt, Elskamp, Velden en Beken

Door: afdeling Communicatie

De komende weken wordt in Ede een enquête gehouden onder inwoners van de Bloemenbuurt, Elskamp, Velden en Beken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht. Inwoners die in de steekproef zitten ontvangen binnenkort een uitnodigingsbrief.

In het onderzoek wordt gekeken naar de ontwikkeling van de buurt. Vragen als `is de buurt de afgelopen jaren verbeterd of verslechterd?`, `welke veranderingen in de buurt hebben hiertoe geleid?` en `hoe kijkt u aan tegen de komst van nieuwe bewoners in de buurt?` komen aan bod.

Het onderzoek maakt deel uit van een grootschalig onderzoeksproject, `Waterbedeffecten van stedelijke herstructurering` waarin de gemeente Ede samen met Woonstede participeert. Naast Ede doen de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Groningen en Breda mee. Het onderzoek heeft een doorlooptijd van twee jaar. De eerste enquête was voor de zomer onder inwoners van Ede die moesten verhuizen. Doel van het onderzoek is meer inzicht te krijgen in de effecten van stedelijke herstructurering op (verhuisde) bewoners en ontvangstwijken.

Wilt u meer weten over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Saskia Heins van de onderzoeksafdeling van de gemeente, (0318) 68 03 74, of per e-mail aan saskia.heins@ede.nl.