Politie Rotterdam Rijnmond

OVERVAL FASTFOOD RESTAURANT

POLITIE ZOEKT GETUIGEN OVERVAL FASTFOOD RESTAURANT

Datum publicatie: 08-09-2010 10:51

ROTTERDAM-NOORD - De politie is op zoek naar de overvaller die de MC Donalds aan de Zwart Janstraat overviel. Daarbij nam hij een onbekend geldbedrag mee.

Op vrijdagavond 20 augustus 2010 omstreeks half twaalf liep de overvaller gewapend binnen bij de fastfoodketen. Op dat moment bevonden zich in het restaurant een aantal personeelsleden en klanten.

De man liep rechtstreeks door naar de achterzijde van de balie. In zijn hand hield hij een mes vast. Daarmee liep de dader op een medewerkster af en pakte haar vast. De overvaller verzocht de medewerkster de kassalade te openen. De vrouw zei dat alleen de manager de la zou kunnen openen. Daarop wendde de man zich tot de manager die de kassa openmaakte. De dader nam toen geld uit de la weg en rende daarna het restaurant uit.

Een aantal personeelsleden en een klant volgden de overvaller nog. Zij werden vervolgens bedreigd met het mes en staakten de achtervolging.

Getuigenoproep
Het signalement van de dader luidt als volgt:
Het zou gaan om een man met een licht getinte tot blanke huid. Hij is
1.75 / 1.80 meter lang en in de leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. De man heeft een gezet / breed postuur, een grote neus en een rond hoofd. Tijdens de overval droeg de dader een donkerblauwe polo met een wit teken op de linkerborst, een ¾ donkere broek met zakken aan de zijkant en witte sportschoenen. Op zijn hoofd droeg hij een donker blauwe muts en een grote donkere zonnebril. De overvaller maakte rare bewegingen met zijn hand waardoor het leek of hij verlamd is.

Bent u getuige geweest van dit incident? Of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam Rijnmond via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (meld misdaad anoniem) 0800-7000.