Gemeente Breda

Wijziging inzameling snoeihout in Breda

Afvalservice Gemeente Breda gaat vanaf 1 oktober bij wijze van proef overal in Breda een jaar lang snoeihout van particulieren op dezelfde wijze inzamelen.

Snoeihout zal niet meer door een perswagen, maar door een vrachtwagen met kraanarm worden opgehaald. De wijziging betekent dat men snoeihout voortaan ongebundeld kan aanbieden, maar ook dat het binnen vier weken wordt opgehaald in plaats van binnen één week.

Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: âSnoeihout kan worden gebruikt als een duurzame brandstof. Met het oog op de toekomstige biomassacentrale willen we zoveel mogelijk snoeihout inzamelen bij particulieren. Tegelijkertijd willen we een manier van inzameling die voor iedereen hetzelfde is. Vandaar dat we besloten hebben om een jaar lang deze proef te houden.â

In de huidige situatie wordt het snoeihout op twee verschillende manieren ingezameld: binnen het stedelijk gebied wordt snoeihout gebundeld gratis en ongebundeld tegen betaling opgehaald; in het buitengebied wordt het snoeihout van houtwallen en erfbeplantingen ongebundeld gratis ingezameld. De grote toename van het aantal adressen in het buitengebied waar men ongebundeld snoeihout aanbiedt is voor Afvalservice reden geweest om de inzameling van snoeihout in heel Breda tegen het licht te houden.

In de proef gaat Afvalservice al het snoeihout in Breda ongebundeld inzamelen. Binnen het stedelijk gebied geldt dat het aangeboden snoeihout binnen vier weken wordt opgehaald. Dat is een verandering ten opzichte van de huidige situatie: het snoeihout werd tot nu toe na melding binnen één week opgehaald. Met de nieuwe regeling kan dit binnen één week en uiterlijk vier weken zijn. Overigens wordt iedereen bij melding er wel op gewezen dat men het snoeihout ook bij een van de twee milieustations in Breda kan aanbieden. De proefperiode loopt 1 oktober 2011. In juni 2011 gaat Afvalservice de proef tussentijds evalueren.

Â

Â

Breda, 8 september 2010