Gemeente Venray


08 september 2010

Montessorischool Venray breidt uit

Vanwege de bijzonder snelle groei van het aantal leerlingen, breidt de Montessorischool Venray vanaf het nieuwe schooljaar uit met een vierde groep. Om dit mogelijk te maken heeft het college van B en W vandaag besloten tot een spoedprocedure voor het regelen van het lesmateriaal en de huisvesting.

De Montessorischool Venray is onderdeel van de Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland (MOZON). Samen met partner Korein Kinderplein vormt de school het 'Montessoricentrum Venray'. Dit centrum bevat basisonderwijs, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 2 tot 13 jaar.

Bijzonder snelle groei

De school groeit bijzonder snel en vanuit prognoses is verdere groei te verwachten. In september 2009 startte de school met twee lokalen in de schoolwoningen aan de Sleutelbloem te Venray.

In maart heette de school de 50e leerling welkom, inmiddels telt de school in september 76 leerlingen. Dit schooljaar begon de school met een onder- en bovenbouwgroep. In maart ging ook de middenbouwgroep van start.