Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Geen iftarmaaltijd bij de politie

Vragen van de leden Brinkman en Fritsma (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en aan de minister van Wonen Wijken en Integratie.


1.)
Heeft u kennis genomen van het artikel 'Iftarmaatlijd politie in Slotervaart' (*)?


2.)
Kunt u aangeven hoeveel de totale kosten bedroegen van deze iftarmaaltijd, inclusief de huur in het World Fashion Centre en wie deze kosten heeft, of hebben betaald? Kunt u aangeven hoeveel politiemensen, voor hoelang in dienst en buiten dienst aanwezig waren tijdens deze iftarmaaltijd?


3.)
Bent u, met ons, van mening dat het organiseren van dergelijke socio multicultimaaltijden totaal niet is in te passen in de kerntaak van de politie, namelijk de hulpbehoevende taak en de opsporende taak en dat deze politiemensen beter op straat de openbare orde kunnen handhaven? Zo ja, bent u bereid de politie te kennen te geven dergelijke iftarmaaltijden te verbieden? Zo neen, op welke wijze en met welk te verwachten concreet resultaat vind u dat die iftarmaaltijden passen in de kerntaak van de politie?


4.)
Kunt u aangeven of en zo ja hoeveel politieregio's dergelijke iftarmaaltijden organiseren, hoeveel geld hier totaal voor wordt uitgegeven en wie deze kosten betalen?


5.)
Kunt u aangeven waarom de Amsterdamse politie voor haar autochtone bevolking en autochtone personeel, de kerstgeschenken en kerstdiners heeft afgeschaft, terwijl ze voor de islamitische bevolking en het islamitische personeel wel bereid is duizenden euro's voor dergelijke onzin maaltijden te spenderen? Bent u met ons van mening dat korpsbeheerder Van der Laan door dergelijke uitgaven de autochtone bevolking van Amsterdam schandalig discrimineert en dat het tijd wordt dat het beheer over de politie bij dergelijke korpsbeheerders wordt weggehaald? Zo neen, waarom niet?

(*) Iftarmaatlijd politie in Slotervaart, At5.nl
*

*

*

*

*