Politie Haaglanden

Persberichten 8 september

Haaglanden, 08-09-2010

Straatroof, getuigen gezocht
Den Haag Politieagenten werden dinsdag 7 september rond 19.45 uur gestuurd naar het Bakkersplein. Daar zou zich een vrouw bevinden die zojuist beroofd was van haar tas. De tas van slachtoffer, een 63-jarige Haagse, was weggenomen door een jongen met een Noord-Afrikaanse uiterlijk. De jongen was weggevlucht richting het Westeinde. Het hevig geëmotioneerde slachtoffer vertelde dat zij liep op de Hoek van de Noordstraat met de Noordwal toen zij voelde dat er aan haar tas werd getrokken. De vrouw liet haar tas echter niet los en kwam hierdoor ten val. Tijdens de worsteling braken de handvaten van de tas. De jongen is toen met de rest van de tas er van doorgegaan in de richting van wijkpark Kortenbos. Het ging om een bruine tas van het merk Gucci, formaat A4.
De vrouw gaf aan de straatrover circa 16 jaar oud was. De jongen heeft een bol gezicht en een gezet postuur. Hij had donkere ogen en donker haar. Hij was gekleed in een zwarte jas en een zwarte broek. Ook heeft het slachtoffer gezien dat er verderop op het kruispunt met het Bakkersplein en de Noordstraat een andere jongen stond met een fiets of een bromfiets. Ook hij vluchtte weg. Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen. Hebt u dinsdagavond iets gezien van deze straatroof of heeft u anderszins informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beroving
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Frans Halsstraat op dinsdag 7 september rond 12.10 uur. Op dat tijdstip kwam een leverancier sigaretten en andere producten afleveren bij een supermarkt nabij de Vaillantlaan. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, verklaarde dat er minstens vier Noord-Afrikaanse mannen, met zwarte kleding, en één met een petje op, twee dozen met sigaretten hadden weggenomen. Twee van de vier mannen zouden zijn weggereden op een rode scooter. Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen. Hebt u dinsdag iets gezien van deze beroving of heeft u anderszins informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van bureau De Heemstraat via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen beroving
Den Haag Een 39-jarige Haagse liep dinsdag 7 september rond 18.00 uur over de Loosduinseweg toen een man op een fiets haar tas afpakte. De verdachte reed op een zwarte herenfiets, was rond de 1.70 mtr lang en 25-27 jaar oud. Hij droeg donker krullend haar, een groengrijze jas en een spijkerbroek. Nadat hij de tas van de vrouw wegnam, sloeg hij linksaf de Gaslaan in en vervolgens rechtsaf de Karel Roosstraat in. Het slachtoffer rende nog achter hem aan, maar kon hem niet bijhouden. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Controle verdacht pakketje
Den Haag De Waldorpstraat ter hoogte van het station is dinsdagmorgen 7 september korte tijd afgezet geweest, in verband met het onderzoek van een verdacht pakketje. Rond 11.00 uur meldde een vrouw bij agenten dat er al geruime tijd een onbeheerde koffer tegen een pilaar bij de bushalte stond. Agenten gingen een kijkje nemen en besloten uit voorzorg de koffer te laten controleren door een wapen- en explosievendeskundige. Die constateerde - met behulp van een explosievenhond dat er geen sprake was van explosieven. Hierna werden de veiligheidsmaatregelen direct weer opgeheven. Later meldde zich de eigenaresse van de koffier bij de politie: ze bleek in gedachten in de trein te zijn gestapt en was daarbij haar koffer vergeten. De vrouw vond het erg vervelend dat dit voor commotie had gezorgd en beloofde voortaan beter op haar spullen te letten.

Dronken veelpleger vernielt autoruit politieauto Den Haag Medewerkers van het Wijkondersteuningsteam van de politie traden dinsdag 7 september rond 15.00 uur op toen zij op de Laan van Meerdervoort geconfronteerd werden met een man die behoorlijk onder invloed was en zich vervelend gedroeg. De 37-jarige Haagse verdachte maakte zich schuldig aan openbare dronkenschap en kon zich niet legitimeren. De verdachte verzette zich stevig tegen zijn aanhouding en in het voertuig sloeg hij met zijn hoofd een autoruit kapot. Hierbij liep hij een flinke hoofdwond op. Aan het politiebureau kreeg hij medische verzorging van een politiearts waarna hij werd ingesloten.

Veelpleger vist achter het net
Den Haag Een medewerker van een supermarkt zorgde er dinsdag 7 september rond 11.00 uur voor dat een 26-jarige man uit Polen kon worden aangehouden voor oplichting. De man had bij een supermarkt in Scheveningen een visdraad aan een fles vast gemaakt en liet op deze manier dezelfde fles iedere keer opnieuw door het emballageapparaat gaan. Uiteindelijk had hij zo een flinke statiegeldbon opgebouwd, waarmee hij zonder deze te incasseren de winkel verliet. De beveiliging zag de camerabeelden en stuurde het signalement door aan de andere vestigingen. Een uur later probeerde de verdachte de bon te incasseren bij een vestiging aan de Leyweg. De bedrijfsleider hield de man op heterdaad aan en droeg hem over aan de politie. Tijdens de fouillering op het politiebureau vond een agent nog wat lege flessen en een rol visdraad in zijn rugzak. De verdachte staat bekend als veelpleger en zit nog vast voor verhoor.

Agressieve Top 500-veelpleger aangehouden
Bij een bouwmarkt aan de Verheeskade hielden politieagenten dinsdag 7 september een 27-jarige man aan, die bekend staat als actieve veelpleger. De man die voorkomt op de zogenoemde Top 500 Veelplegers van politie en justitie had geprobeerd een setje speakers te stelen, maar was betrapt én in zijn kraag gevat door beveiligingsmedewerkers. Hierbij deelde de Haagse dief echter rake klappen uit en gooide hij zelfs een boormachine in het gezicht van een beveiliger. Die liep hierdoor flink wat letsel op. Agenten namen de agressieve man van de beveiligingsmedewerkers over en sloten hem in op het politiebureau.

Aanpak van veelplegers
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drank- en drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.

Dure borrel
Den Haag Agenten van politie Haaglanden kregen dinsdag 7 september om 20.00 uur een melding dat nabij de St. Jacobstraat een dronken man zou lopen. Ter plaatse troffen zij een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De man was stomdronken en viel steeds om. Ook was hij totaal niet aanspreekbaar. Hierop hielden de agenten de man aan. Op het politiebureau bleek dat de 46-jarige verdachte nog de nodige bekeuringen moest betalen. In totaal had de man een bedrag van bijna 5.000 euro aan boetes openstaan. Zoveel had hij niet op zak en dus restte de man niets anders dan de gang naar de cel.

Rijbewijs ingevorderd
Den Haag Agenten vorderden dinsdag 7 september het rijbewijs van een 78-jarige man in. Hij reed zo langzaam en onvast dat de agenten het onverantwoord vonden om hem verder te laten gaan. Daarbij was de auto rondom flink beschadigd. Rond 22.00 uur reden de agenten al enige tijd achter de Leidschendammer, toen ze hem besloten te laten stoppen. Dit bleek nog een hele klus. Ondanks het stopteken dat de agenten hem gaven, reed de man onverstoorbaar verder. Zelfs toen zij hun optische signalen (zwaailicht) aanzetten, reageerde hij niet. Uiteindelijk stapten de agenten bij een stoplicht uit en klopten op zijn raam. De man krijgt zijn rijbewijs terug, als hij een slaagt voor een rijvaardigheidstest bij het CBR.

Eend steekt over, bromfietser komt ten val
Leidschendam Toen een eend plotseling uit de struiken de Oostvlietweg opliep, kwam een 38-jarige man uit Den Haag met zijn bromfiets dinsdag 7 september rond 10.15 uur ten val. De bestuurder van de bromfiets schrok zo erg van de eend dat hij de macht over het stuur kwijt raakte. Na de val schoof de bestuurder nog een heel stuk door over het asfalt. Ambulancepersoneel vervoerde de man naar het ziekenhuis.

Jongeren aan de haal met afzetmateriaal
Rijswijk - Drie jongens gingen er dinsdag 7 september rond 20.00 uur vandoor met een paar afzetblokken van de gemeente. Deze rood-wit gestreepte blokken hadden zij weggehaald bij een wegafzetting aan de Handelskade. Agenten troffen de jongens, 13 en 14 jaar uit Rijswijk, aan langs het water op de Populierlaan. Zij vertelden dat zij de blokken wilden gebruiken om neer te zetten langs het water bij hun boot, omdat daar vaak auto's geparkeerd staan. Door deze geparkeerde auto's konden zij hun boot slecht bereiken. Na een goed gesprek werden de blokken weer teruggezet waar ze vandaan kwamen en mochten de jongens weer gaan.

Politie zoekt getuigen van beroving Oudelandhof s-Gravenzande Twee nog onbekende daders beroofden woensdag 8 september rond 02.00 uur op de Oudelandhof een 47-jarige inwoner van 's-Gravenzande. De man was op de fiets op weg naar huis toen er plotseling twee mannen met bivakmutsen opdoken en het slachtoffer lieten stoppen. Hierna spoten de mannen een bijtende stof in zijn gezicht en beroofden hem van zijn geld.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuigen diefstal airbags gezocht
Wateringen - In de nacht van vrijdag 2 september op zaterdag 3 september werden uit vijf autos de airbags gestolen. In alle gevallen ging het om een Hyundai Tucson. De autos stonden geparkeerd op de Binnenroede, Buitenroede, Kroonwiel en Koningsspil. De politie onderzoekt de diefstallen en is op zoek naar getuigen. Omdat de autos allemaal in een woonwijk geparkeerd stonden, is het niet ondenkbaar dat er bewoners zijn die in die nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Westland, via telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
Monster - Een winkelmedewerker betrapte dinsdag 7 september om 12.30 uur een 61-jarige vrouw uit Monster toen zij boodschappen uit een winkel in de Molenstraat wilde meenemen zonder te betalen. De medewerker zag dit en sprak de vrouw hierop aan. De politie kwam ter plaatse en hield de vrouw aan. Zij kreeg een boete voor de diefstal en mocht daarna het bureau verlaten.

Veel schade bij ongeval
Nootdorp Vier personenautos raakten woensdag 8 september om 03.00 uur bij een ongeval op de Kastanjelaan beschadigd. Een 24-jarige automobiliste uit Den Haag botste bij het achteruit rijden tegen vier geparkeerde autos. De vrouw verklaarde dat zij geen rijbewijs had en al vier keer voor haar examen was gezakt. Door onbekendheid met de locatie reed zij een doodlopende weg in. Toen zij achteruit moest rijden ging het mis. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Motorrijder onderuit
Delft Een 21-jarige motorrijder uit Delft raakte dinsdag 7 september lichtgewond bij een ongeval op de Rotterdamseweg. De man kwam botste bij een inhaalmanoeuvre tegen een linksafslaande personenauto, bestuurd door een 20-jarige Delftenaar. Het slachtoffer kwam vervolgens ten val. De politie stelt een onderzoek.

Heterdaadje
Zoetermeer Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie woensdag 8 september om 02.00 uur een 18-jarige jongen uit Zoetermeer aanhouden. De getuige belde de politie toen hij zag dat de jongen probeerde een verkeersbord bij Nederlandlaan weg te nemen. De jongen moest mee naar het politiebureaus en kreeg een proces-verbaal wegens poging tot diefstal.

Schutters komen niet ver
Zoetermeer Een buurtbewoner belde dinsdag 7 september om 23.00 uur de politie toen hij hoorde dat er op het parkeerterrein van de Kadoelerbos werd geschoten. Politieagenten stelden een onderzoek in en konden het kenteken van een auto achterhalen waarmee twee mannen (19 en 23 jaar) waren weggereden. Beide mannen zouden op het parkeerterrein hebben geschoten. Toen de agenten later die avond een onderzoek instelden in de woningen van beide verdachten, vonden zij een luchtdrukpistool. De twee mannen werden aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuige berovingen
Zoetermeer - Een nog onbekende jongen beroofde maandag 6 september een jongen uit Den Haag van zijn halsketting. Het 14-jarige slachtoffer liep om 14.50 uur op de Delftsewallen toen hij plotseling de bosjes in werd geduwd. Geschrokken merkte de 14-jarige jongen dat hij zijn halsketting niet meer om had. De dader betrof een jongen van ongeveer 19 jaar, 1.75 mtr lang, met lang krullend zwart haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een zwart vest. Dinsdag 7 september om 20.10 uur overvielen twee nog onbekende mannen een 19-jarige Zoetermeerder. De man stond in een kelderbox aan het Dirc van de Doortogelaan een sigaret te roken toen hij door twee mannen werd aangesproken. Eén van hen vroeg om een sigaret. Toen de 19-jarige zei dat hij die niet had, bedreigde een van de mannen hem met een wapen en nam vervolgens enkele persoonlijke bezittingen van de man mee. Beide mannen reden hierna weg in een donkere personenauto. Beiden hadden een donkere huidskleur. Eén van de mannen droeg een jas met een capuchon met daaronder een petje. Beide daders waren circa 25 jaar oud.

Bent U getuige geweest van de beroving op de Delftsewallen of die op Dirc van de Doortogelaan of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever Anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.