Gemeente Enschede

Verkenning samenwerking Twente Milieu en DCW bij parkeerbeheer Enschede

Partijen ondertekenen intentieverklaring

Vandaag onderschreven de gemeente Enschede, Twente Milieu en de DCW een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst wordt de intentie uitgesproken om te onderzoeken of er meerjarige mogelijkheden tot samenwerking zijn als het gaat om parkeerbeheer in Enschede en de hierbij behorende schoonmaakwerkzaamheden.

Leo van der Ree, directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Albert van Winden, directeur Twente Milieu en Harm Kelderman, directeur DCW, tekenden vanmiddag de overeenkomst. Hierdoor komt structurele meerjarige samenwerking dichterbij.

Parkeerbedrijf Enschede
Het parkeerbedrijf van de gemeente Enschede is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van alle betaalde parkeervoorzieningen (op parkeergarage De Zuidmolen na) in de stad. De drie parkeergarages Van Heek-, Irene- en Stationsplein en een aantal parkeerterreinen tellen bij elkaar 3500 parkeerplaatsen. Eind 2010 komt hier nog de parkeergarage Brouwerij in Roombeek bij. Het totaal aantal betaalde parkeerplaatsen, inclusief de parkeerplaatsen op straat bedraagt in Enschede ruim 7.500. Om de garages en terreinen schoon, heel, veilig en klantvriendelijk te houden heeft de Gemeente Enschede nu een contract met de DCW. In de toekomst wordt dit mogelijk een groter contract met Twente Milieu, dat ook voor de schoonmaak kan zorgen. De gedachte daarbij is dat de huidige werknemers van de DCW in de toekomst voor Twente Milieu gaan werken en dat Twente Milieu daarnaast ook eigen mensen zal inzetten.

100908_intentieverklaring.JPG