Politie Drenthe

Woensdag 8 september 2010

Provincie Drenthe, 08-09-2010

Koperdief

WILHELMINAOORD Na de melding van een oplettende buurtbewoonster kon de politie dinsdagavond op het dak van een verzorgingstehuis aan de Linthorst Homanstraat in Wilhelminaoord een 20-jarige koperdief uit Steenwijk aanhouden. Agenten troffen op het dak de dief aan met nog een tang in zijn handen. Op het dak lagen meerdere stukken losgeknipt koper. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Scooterbestuurster licht gewond

HOLLANDSCHEVELD Bij een eenzijdig ongeval op de 6e Wijkweg in Hollandscheveld raakte dinsdagmiddag een 16-jarige meisje uit Elim licht gewond. Tijdens het afremmen was het meisje met haar scooter onderuit gegaan. Voor onderzoek is ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek het letsel mee te vallen.

Aangehouden op verdenking inbraak

COEVORDEN/HOOGEVEEN Op de K. de Raadstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen van 31 en 37 jaar uit deze plaats aan. De mannen worden verdacht van inbraak in een bouwkeet aan de Abraham Kuyperstraat in Coevorden. Kort voor hun aanhouding waren de mannen in hun auto gecontroleerd in Coevorden, waar ze zich verdacht ophielden in de omgeving van een bouwterrein. In hun auto troffen agenten naast een groot mes, wurgstokje en een honkbalknuppel, ook veel gereedschap aan. De wapens zijn in beslag genomen en de 37-jarige verdachte die verklaarde eigenaar te zijn van deze spullen, werd proces-verbaal aangezegd. Hierna mochten de mannen hun weg vervolgen. Bij een nader onderzoek in de omgeving troffen agenten een opengebroken bouwkeet aan. Hierop zijn de mannen in Hoogeveen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.