Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke onderscheiding heer J.J.J.W. Geurts

Ter gelegenheid van de 3e Kernen Omloop Echt-Susteren heeft burgemeester Akkermans op zondag 5 september 2010 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jo Geurts (geboren 27 oktober1940). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Echt-Susteren.Â

Â
De heer Geurts verricht al sinds lange tijd vrijwilligerswerk op het gebied van de wielersport. Zo is hij mede-oprichter en voorzitter van de stichtingen ATB Toertocht en Kernen Omloop Echt-Susteren. Met de oprichting van de Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren is in 2007 een oude wielertraditie naar Midden-Limburg, in het bijzonder naar Echt-Susteren, teruggehaald.
Â
Vermeldenswaardig is dat dit wielerevenement dit jaar voor het eerst een internationaal deelnemersveld kent. Gedurende vele jaren was de heer Geurts actief voor de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie). In de beginperiode zette hij zich regelmatig in als mecanicien bij de uitzending van amateur-landenploegen naar wielerwedstrijden in het buitenland. Vervolgens heeft hij gedurende bijna 25 jaar met zijn neutrale materiaalwagen in veel wielerwedstrijden in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en soms in het buitenland assistentie verleend. In dit verband kunnen onder meer worden genoemd de Ronde van Limburg, de Omloop van de Kempen, de Nederlandse kampioenschappen voor amateurs en profs, de Hel van het Mergelland, de Omloop van de Maasvallei , de Omloop van Margraten, de Ladyâs Tour door Nederland en het Wielerweekend Zeeuws-Vlaanderen.
Â
Verder was de heer Geurts gedurende een lange periode actief als mede-organisator en wedstrijdleider van de grote wielerrondes van de NWB (Nederlandse Wielren Bond) zoals de Pijl van Limburg. Ook was hij lid van de vrijwillige brandweer, wielrenner bij de NWB, Prins Carnaval bij CV De Aester, vrijwilliger bij voetbalvereniging EVV en gaf hij gastcolleges op het CIOS in Sittard.
Â
Foto: afkomstig van LOES