Gemeente Sint-Oedenrode


07-09-2010 Stimuleringsregeling

Bouwproject Fynbos (6e fase Heikant)

De gemeente Sint-Oedenrode heeft 310.000 euro subsidie gekregen van het Rijk voor de bouw van 31 woningen in de wijk Heikant. Het project Fynbos voldoet in principe aan de voorwaarden voor deze subsidie. De gemeente heeft besloten om de subsidie, via de projectontwikkelaar, in te zetten voor een rechtstreekse korting op de vrij op naam prijs van EUR 10.000,- of meerwerk ter waarde van 3% van de vrij op naam prijs. Mensen die één van deze woningen willen kopen kunnen kiezen tussen één van beide varianten. Als gekozen wordt voor meerwerk ter waarde van 3% van de vrij op naam-prijs wordt het bedrag boven de EUR 10.000,00 door de projectontwikkelaar, Gebr. van Stiphout, ter beschikking gesteld.

De loting voor de laatste 17 woningen waarop deze subsidie van toepassing is, vindt plaats op dinsdag 5
oktober aanstaande. De subsidie wordt definitief gemaakt medio 2011. Meer informatie over de woningen en de subsidievoorwaarden is verkrijgbaar bij de verkopende makelaar; Van den Berg Makelaardij. De kopers van de eerste 14 woningen binnen dit project zijn al schriftelijk door de projectontwikkelaar geïnformeerd over de wijze waarop dit bedrag ter beschikking wordt gesteld.

Stimuleringsregeling woningbouw
De minister van VROM heeft voor ruim honderd miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ruim vijftienduizend koop- en duurdere huurwoningen in Nederland. Gemeenten konden subsidie aanvragen in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw. In totaal zijn er 189 gemeenten die subsidie ontvangen, verdeelt over het hele land. Daardoor kan de bouw van ruim vijftienduizend woningen voor 1 januari 2011 alsnog starten.

Recessie
De tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten is onderdeel van het pakket crisismaatregelen van het Rijk. De regeling is bedoeld om de teruggang in bouwproductie en de daarmee samenvallende teruglopende werkgelegenheid door de economische recessie te beperken.

Burgemeester Wernerplein 1 - 5492 GD Sint-Oedenrode - tel: 0413-481911 - e-mail: info@sint-oedenrode.nl