Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Overhangend groen kan tot gevaarlijke situaties leiden

overlast door overhangend groen

Wanneer u in de dorpen loopt, ziet u dat bij diverse woningen het groen vanuit de tuinen overhangt op de openbare weg en/of trottoir.

Soms zijn daardoor zelfs de verkeersborden en openbare verlichting slecht zichtbaar voor het verkeer. Het overhangend groen geeft overlast voor de gebruikers van voetpaden en wegranden. Ouderen, mensen die slecht ter been zijn, gebruikers van rolstoelen en ouders met kinderwagens moeten uitwijken. Dit is niet alleen hinderlijk, maar het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden.

Wij vragen alle tuinbezitters eens kritisch langs de eigen erfafscheiding te lopen om te kijken of de beplanting niet over de erfgrens hangt. Als dat zo is, verzoeken wij u het overhangende groen te snoeien. Het overhangend groen moet zoveel mogelijk tot aan de erfgrens worden teruggebracht. De minimale doorgang moet 1.20 meter bedragen. Als het overhangend groen uit bomen bestaat, dan moet de minimale vrije hoogte 4½ meter zijn. Eind september wordt in de gemeente gestart met de controles op het overhangend groen.

Voor vragen over overhangend groen in Doorn en Driebergen-Rijsenburg kunt u contact opnemen met Herman Mocking (0343) 56 59 80. Voor vragen over overhangend groen in de overige dorpen kunt u bellen met Menno Kramer (0343) 56 59 77.