Gemeente de Waard


Voornemen sluiting kazerne Streefkerk

De brandweerkazerne Streefkerk gaat dicht. Maandagavond 6 september
2010 lichtte burgemeester Gert-Jan Kats het voorgenomen besluit van het college van B&W van 31 augustus toe en ging hierover in gesprek met de vrijwilligers van de post.

Er is al vele jaren discussie rond de brandweerkazerne in Streefkerk. De reden van het voorgenomen besluit is dat het vanwege een gebrek aan vrijwilligers op cruciale functies niet mogelijk is om de post nu in stand te houden. Het is evenmin mogelijk om de post in de nabije toekomst tegen aanvaardbare kosten op adequaat niveau te krijgen en te houden. Naast uitleg van het besluit sprak Gert-Jan Kats ook zijn waardering uit voor alle inspanningen in de afgelopen periode: "Ik heb veel respect en waardering voor de enorme inzet van het korps om de post de laatste jaren overeind te houden. Dan is het extra wrang dat je juist aan deze mensen deze boodschap moet brengen."

De commandant van de brandweer heeft de opdracht gekregen om de afhechting van de post zorgvuldig voor te bereiden. De besluitvorming vindt dit najaar plaats met als streefdatum 1 januari 2011. Tot die tijd blijft de post in Streefkerk actief en krijgt, indien nodig en zoals nu ook al gebeurt, ondersteuning van de brandweerkorpsen uit Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers. De veiligheid en opkomsttijden blijven hierdoor op een aanvaardbaar niveau.