Gemeente Dalfsen

Ruimte voor de Vecht, ook voor agrarische ondernemers

08-09-2010

LTO Noord nodigt agrarische ondernemers met grond in het Vechtdal uit om mee te praten en te denken.

In de maand september kunnen agrarische ondernemers uit het Vechtdal meepraten en discussiëren over het ontwikkelingsperspectief van de landbouw langs de Vecht. Hun stem is van groot belang om duidelijk te krijgen welke toekomst de landbouw heeft in het Vechtdal. LTO Noord nodigt daarom de agrarische ondernemers die grond hebben in het Vechtdal uit om mee te praten en te denken. De hieruit voortkomende `Investeringsagenda Landbouw' zal onderdeel uitmaken van het Programma `Ruimte voor de Vecht'.

In 2007 heeft Provincie Overijssel het initiatief genomen om het programma `Ruimte voor de Vecht' te starten. De noodzaak om de waterveiligheid rond de Vecht te blijven garanderen is hiervoor de aanleiding geweest. In het programma zijn ook uitgangspunten voor de landbouw geformuleerd. De landbouw wordt in het programma genoemd als de economische drager van het gebied en beheerder van het landschap. LTO Noord is gevraagd om inzicht te geven in het ontwikkelingsperspectief voor de landbouw in het Vechtdal. Hiervoor wordt globaal een grens van 5 kilometer aan weerszijden van de rivier de Vecht aangehouden.

Graag nodigen de afdelingsbesturen van LTO Noord alle agrarische ondernemers uit het Vechtdal uit om mee te praten en te denken welke ontwikkelingen en mogelijkheden zij zien voor de landbouw in het Vechtdal. Welke investeringen zijn nodig voor een verbetering van de agrarische structuur en welke knelpunten moeten worden opgelost. Praat en denk mee, dit is de kans voor agrariërs om aan te geven wat de landbouw zelf wil en kan doen in het Vechtdal!

De bijeenkomsten `Investeringsagenda Landbouw' beginnen om 20.00 uur en worden gehouden op de volgende data en locaties:

8 september - De Anerhof in Ane
9 september - De Hongerige Wolf in Stegeren
14 september - Roode Hert in Dalfsen
16 september - Kappers in Hoonhorst
21 september - Den Mariënberger in Mariënberg
23 september - Madrid in Hessum
28 september - Wiekelaar in Oudleusen
30 september - Lindenberg in Ommen

Agrarische ondernemers ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen en u bent wel belanghebbend agrarische ondernemer, dan bent u uiteraard welkom op één van de avonden bij u in de buurt. Op de website
www.ltonoord.nl/investeringsagendalandbouw is meer informatie te vinden over de `Investeringsagenda Landbouw'. Op een later tijdstip worden een aantal bedrijven en instanties, die werkzaam zijn in de periferie van de landbouw, uitgenodigd om hun visie te geven over de `Investeringsagenda Landbouw'.


---

----------------------------------------Ruimte voor de Vecht is een samenwerking tussen dertien partijen: overheden, terreinbeheerders, grondbezitters en organisaties voor natuur, toerisme en recreatie. Meer informatie over programma Ruimte voor de Vecht: zie www.ruimtevoordevecht.nl