Gemeente Hulst


Sloopwerkzaamheden van start aan De Statie

Op woensdag 8 september 2010 wordt gestart met de sloop van de panden op de hoek van de Stationsweg en het Stationsplein te Hulst. De sloop wordt in 2 fasen uitgevoerd.

In de 1e fase gaan 2 beeldbepalende gebouwen tegen de vlakte. Dat zijn het voormalige horecapand Reynaertshof en het voormalige café-restaurant De Statie. Beide panden werden in april 2010 reeds ontdaan van alle asbesthoudende materialen. De sloopwerkzaamheden van deze beide panden nemen tot eind september 2010 in beslag.

In het pand op de hoek Stationsweg - Stationsplein was tot 1986 het befaamde hotel-restaurant Van Oosterom gevestigd. Na 2 jaar leegstand opende het Reynaertshof er in 1988 de deuren. Dit bedrijf hield in juli 2004 op te bestaan. Sindsdien staat het pand leeg. Ook het naastgelegen horecabedrijf is al geruime tijd buiten gebruik.

De 2e fase van de sloop omvat de panden Stationsweg 16 t/m 22. Dit zijn de hoekwoning, het voormalige bankgebouw en de kapsalon. Ook het pand aan het Stationsplein 4 - rechts naast restaurant Napoleon - wordt in deze 2e fase gesloopt. Wanneer de 2e sloopfase wordt gestart, is nog niet duidelijk.

Op de betreffende locatie is de bouw van appartementen met daaronder commerciële ruimte voorzien.