KRO

Kids ruilen van leven in KRO Puberruil Z@pp, vanaf 8 september

Uitzenddatum: 08/09/2010

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over.
Net als Puberruil XL, waarin pubers van 14 tot 18 jaar vijf dagen van leefomgeving ruilen, wordt ook Puberruil Z@PP gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

Voor welk huis worden de kinderen afgezet? De verrassing is groot. Drie hoog achter in een grote stad, op het platteland, bij een allochtoon of juist typisch Hollands gezin... Misschien word je als enigst kind plotseling verwelkomd door een handvol broertjes en zusjes. Of sta je als super coole snowboarder opeens tussen je nieuwe vrienden van de scouting? Wat is de eerste indruk en wat blijkt de ervaring uiteindelijk waard voor de kinderen?

In de eerste afleveringen ruilt bijvoorbeeld de hippe dj Victor, die ook nog eens van adel is, met de Molukse Aäron, een sportieve knaap die het liefst op de boerderij speelt. Ook Milou en Yun ruilen van leven. Milou is enigst kind en heeft vriendinnen waarmee ze het liefst "lekker tuttig doet". De geadopteerde Yun daarentegen heeft drie leuke broers en houdt helemaal niet van getut. Ze is minstens zo stoer als haar broers en wil tophockeyster worden.

De kinderen hebben voor elkaar een spannende opdracht achtergelaten. Kampioen schoonspringen Irene daagt de niet zo sportieve Kes uit om een salto te maken van de duikplank. Het lachen vergaat Irene als Kes haar opdraagt een zelfgemaakt lied te zingen voor een groot publiek. Aäron moet met spoed alles te weten zien te komen van cricket als blijkt dat hij een `wicket' moet bowlen tijdens een wedstrijd. Wat is een `wicket' en hoe doe je dat? Adellijke Victor krijgt de opdracht om met een kruiwagen vol mest de vrienden van Aäron te verslaan in een kruiwagenrace op de drassige boerderij in het dorp.

KRO Puberruil Z@pp, vanaf woensdag 8 september om 17.00 uur op Z@pp/Ned. 3

Op dinsdag 7 september begint ook een nieuwe serie van Puberruil XL. In Puberruil XL ruilen twee pubers van 14-18 jaar vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en ze worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. In de aflevering van 7 september ruilt de Surinaamse goedlachse Afra met de Groningse Antje, die niks met allochtonen te maken wil hebben.

KRO Puberruil XL, vanaf dinsdag 7 september om 21.15 uur op Nederland 3