Gemeente Vlaardingen


Week van de alfabetisering 2010

31-08-2010 | De Week van de Alfabetisering is dit jaar van 6 tot en met 12 september. Heeft u of uw kind, partner, buurman, leerling of collega moeite met lezen en schrijven? Kom dan in actie tijdens de Week van de Alfabetisering 2010!
wit bord met daarop de letters taal smaakt naar meer De gemeente Vlaardingen koopt verschillende cursussen in bij het ROC Albeda College, zoals `Lezen en Schrijven', `Taal leren en meedoen' en verschillende inburgeringcursussen. In maart van dit jaar is het project SamenSchrijven gestart. Dit project is tot stand gekomen met medewerking van de Gemeente Vlaardingen, de Stadsbibliotheek, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het ROC Albeda College.

Het doel van het project is laaggeletterdheid positieve aandacht geven, uit de taboesfeer komen en ontdekken dat er iets aan te doen is. Leren lezen en schrijven kan op elk moment in je leven, de mogelijkheden zijn in Vlaardingen ruimschoots aanwezig.

De Week van de Alfabetisering wordt georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000