Uniek project Sportief voor Werk met leerlingen praktijkonderwijs


Door sport meer succes met werk

VELSEN, 20100809 -- Vanaf 6 september is Velsen en omgeving een sportclub rijker! Dan start Sportief voor Werk (SvW): een uniek project waarbij 20 leerlingen in het laatste jaar van het praktijkonderwijs zullen deelnemen aan een speciaal programma onder aanvoering van niemand minder dan Toon Beijer, assistent-trainer en manager Technische Zaken van eerste divisie club Telstar, waarbij sport een belangrijke rol speelt. Doel van SvW is dat de leerlingen door alle goede eigenschappen van het sportief bezig zijn `groeien' naar de baan van hun leven, de hoofdprijs voor elke sterspeler van SvW!

SvW is een initiatief van LEFF, een organisatie die jongeren vanuit onder meer het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs ondersteunt bij het vinden én behouden van werk. Kim Weidemann en Monique Jägers, de twee stuwende krachten achter LEFF, merkten in praktijk dat deze jongeren vaak terughoudend en onzeker zijn. Door in het laatste jaar van hun opleiding verschillende workshops te volgen leren de leerlingen werknemersvaardigheden. Met het project SvW wordt extra ingespeeld op andere waardevolle aspecten als meer zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale verantwoordelijkheden. Eigenschappen uit de sport die goed van pas komen, om met plezier te kunnen werken in het bedrijfsleven.

Bijzondere samenwerking
"Bij LEFF zijn we overtuigd dat iedereen recht heeft op een leuke baan en een prettig leven", zo vertelt Kim. "Je kunt wel bedenken dat sport een belangrijke bijdrage kan leveren aan het welzijn van deze jongeren, maar dan...? Gelukkig kwamen we in contact met Toon Beijer, die mede vanwege persoonlijke affiniteit veel zag in onze plannen. Het is natuurlijk geweldig dat een trainer met zijn staat van dienst binnen het betaalde voetbal, zich vol overgave wil inzetten voor Sportief voor Werk!"
"Toon Beijer zal een aantal sportieve clinics geven, welke veelal zullen plaatsvinden in het TATA Steel Stadion van Telstar, dat maakt alles nog bijzonderder. Daarbij zal hij met ons de leerlingen blijven volgen."

De 20 leerlingen zijn afkomstig van het praktijkonderwijs van het Tender College in IJmuiden, waarmee LEFF nauw samenwerkt. Naast een stage in dit laatste jaar zullen de sportieve clinics van Toon Beijer zeker bijdragen in het succes, op weg naar een baan.
"We verwachten veel van Sportief voor Werk. Het is een unieke samenwerking tussen ons als re-integratiebedrijf, het Tender College, het UWV en een zeer professionele voetbalclub als Telstar. Het kan niet anders of het sportief bezig zijn heeft een positieve invloed op het welbevinden van deze jongeren en op het versterken van hun kwaliteiten. Stuk voor stuk zijn ze namelijk bijzonder en gaan ze met ons voor een mooie toekomst."

Het project SvW is te volgen via de speciale site SportiefVoorWerk.nl





Ingezonden persbericht